Antena Meniu Search
x

Video Șoferul drogat care a ucis doi tineri la Baia Mare, în ziua de Crăciun, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare

Șoferul drogat care a ucis doi tineri în ziua de Crăciun, anul trecut, pe o stradă din Baia Mare, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Decizia a fost luată luni de Judecătoria Dej și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.10.2021, 15:04

Șoferul drogat care a ucis doi tineri la Baia Mare, în ziua de Crăciun, a fost condamnat la închisoare. Sentința nu este definitivă

Autorul dezastrului provocat pe o stradă din Baia Mare, în ziua de Crăciun, când doi tineri au murit pe loc după ce au fost spulberați de o dubă pe trotuar, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare. 

Tânărul de 31 de ani, care se afla sub influența drogurilor în momentul producerii tragediei, s-a prevalat de dreptul la tăcere pe durata procesului, motivând că nu-și amintește ce s-a întâmplat. Potrivit actualdecluj.ro, el trebuie să plătească și daune morale: câte 130.000 de euro în favoarea a două părți civile, 110.000 euro către o a treia parte civilă și 75.000 euro către o a patra. Decizia Judecătoriei Dej îl mai obligă și la daune materiale, aproape 18.000 euro. 

Sentința, însă, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Vlad şi Cristian mergeau la colindat

Pe acelaşi subiect

Reamintim că accidentul mortal s-a produs chiar în ziua de Crăciun, anul trecut, în jurul orei 15.00, la intersecția bulevardelor Traian cu Republici din Baia Mare. Trei tineri care mergeau la colindat și voiau să urce într-un taxi au fost spulberați de o autoutilitara condusă de șoferul de 31 de ani. În urma impactului teribil, Vlad și Cristian, cu vârste de 25 și 30 de ani, au murit pe loc, în timp ce prietenul lor a fost rănit și transportat la spital.

Se pare că duba circula cu viteză mare, peste 100 km/h, când a intrat pe contrasens, a lovit taximetrul, pe care l-a proiectat într-un stâlp, şi i-a spulberat pe cei tinerii care mergeau la colindat.

În urma testării antidrog, șoferul de 31 de ani a ieșit pozitiv cocaină. 

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de reporterul Observator Simona Vasiac -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Șoferul drogat care a ucis doi tineri la Baia Mare, în ziua de Crăciun, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare