Antena Meniu Search
x

Video Spectacol ecvestru pe domeniul Cantacuzino. Mii de spectatori au admirat nu mai puţin de 130 de cai, aduşi special din cinci țări

La Florești, în Prahova, într-un peisaj de epocă, 130 de cai, din cinci țări, au participat la o competiţie hipică în care eleganţa a fost cuvântul de ordine. Este prima oară, după doi ani de pandemie, când domeniul Cantacuzino găzduiește un nou eveniment ecvestru. Spectatorii au putut urmări probe de dresaj, obstacole, cross-country și concursuri de atelaje.

de Redactia Observator

la 26.09.2022, 08:14

Vezi și

Palatul Micul Trianon, aflat pe Domeniul Cantacuzino din Florești, a renăscut în acest weekend. Chiar dacă a plouat, mii de spectatori au venit să se bucure, atât de cai, cât şi de peisaj. Ultima descendentă directă a prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, a organizat aici a 7-a competiție ecvestră internațională. 

130 de cai, aduşi special din cinci țări

Irina Bossy-Ghica, proprietară Domeniul Cantacuzino: Gheorghe Grigore Cantacuzino era stră-străbunicul meu, bunicul bunicii mele. Sunt încântată să văd, întradevăr, un public numeros şi care nu ne-a uitat în aceşti doi ani în care, din nefericire n-am putut face niciun eveniment.

Timp de trei zile, domeniul a redevenit un spatiu plin de viață, elegant și autentic, destinat pasionaților de călărie, dar și iubitorilor istoriei nobiliare din Romania. Maria are 14 ani, este din Bucureşti şi practică sportul de 2 ani. Alisia însă, care are doar 9 ani, de 8 ani e în şa. 

Pe acelaşi subiect

''Frumos, dar şi ciudat.

De ce?

N-a fost cuminte mai deloc. 

Cum îl cheamă pe calul tău?

Calipso.''

Competiția s-a desfășurat pe o suprafață de 130 de hectare, iar atmosfera aristocrată a atras peste 10.000 de spectatori. Domeniul este spectaculos, însă, din păcate, palatul este în stare avansată de degradare, proprietarul fâcând eforturi mari pentru a-l păstra. Palatul de la Florești s-a vrut o copie fidelă a Trianonului de la Versailles. Domeniul cuprindea grădini, terenuri de vânătoare și de echitație. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Spectacol ecvestru pe domeniul Cantacuzino. Mii de spectatori au admirat nu mai puţin de 130 de cai, aduşi special din cinci țări