Antena Meniu Search
x

Video Echitaţia, un sport tot mai popular printre copii. Cu ce beneficii terapeutice vine la pachet

Echitația devine o activitate tot mai căutată pentru petrecerea timpului liber. Atrași de caii de la herghelie, copiii sunt cei mai curioși clienți. Urmăriți îndeaproape de părinți, aceștia au ocazia să petreacă ore întregi în natură, dar şi să se ataşeze de un animal nobil. 

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 08:44

Vezi și

Alexia are 11 ani. A descoperit echitația în iarna anului trecut. De atunci, ea și Sofia, iapa pe care o călărește, se întâlnesc de cel puțin două ori pe săptămână. 

Alexia: Este foarte frumos să fii cu niște cai aşa frumoși şi buni. Eu mă înțeleg foarte bine cu ea și ne place să fim împreună, suntem prieteni buni. 

În această perioadă, Alexia s-a simțit mai relaxată, iar de fiecare dată încearcă să răsplătească această relaxare oferită de Sofia cu zahăr și morcovi. Bucuria copiilor care s-au împrietenit deja cu animalele le dă şi altora curajul de a se urca pe cal. 

Diana Bozga, mama: Venim cât de des ca să se dea cu căluțul. Este în natură, nu stă în casă, profităm de vremea bună de afară.

La ce preţ se ridică o astfel de experienţă

Echitația are și beneficii terapeutice. Astfel că, de la an la an crește interesul pentru practicarea acestui sport. 

Ioan Seling, administrator centru de echitaţie: În fiecare an ia amploare în ce în ce mai mare acest sport. Ne ajută pentru o bună condiție fizică, pentru o bună ținută.

O astfel de experiență costă 25 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Echitaţia, un sport tot mai popular printre copii. Cu ce beneficii terapeutice vine la pachet