Antena Meniu Search
x

Video Spitalul din Urlaţi, amendat după ce un medic a cusut frâna bicicletei în piciorul unui pacient. Ce nereguli au mai descoperit inspectorii

Spitalul Orășenesc Urlați a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, după ce un tânăr a acuzat că medicul de gardă că i-a cusut maneta de frână a unei biciclete în pulpa piciorului. O comisie a Colegiului Medicilor din judeţ va merge în control la unitatea spitalicească, după ce instituţia s-a autosesizat. În tot acest timp pacientul, operat în Olanda, se recupereaza şi speră să nu aibă nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală.

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 10:46

Vezi și

Dr. Constanţa Văleanu, dir. med. Spital Orăşenesc Urlaţi: Pacientul în sine poate a simţit sau poate nu a simţit atunci din cauza şocului traumatic, din cauza durerii. A treia zi, a patra zi, a cincea zi. Când revin cer şi o altă opinie. 

Este o parte din declaraţia directorului medical al Spitalului Orăşenesc Urlaţi. Ceea ce însă omite să îşi aminteasca medicul este ca băiatul de 34 de ani a venit la spital de două ori, timp în care a fost consultat de doi doctori.

Victimă: Nu. Nu mi-a spus nimeni nimic. Du-te, fă o radiografie. Mă uităm, mă duceam la privat, că aveam bani. Dar nu mi-a spus nimeni nimic.

Spitalul, amendat cu 32.000 de lei 

Pe acelaşi subiect

Miercuri, inspectorii DSP Prahova au mers în control la spitalul din Urlaţi.

Dr. Alice Conea, dir. DSP Prahova: S-a efectuat control în legătură cu completarea formularului privind procedura de respectare a acordului pacientului informat. În urma acestui control au reieşit că nu au fost completate toate rubricile acestui formular. S-au dat sancţiuni în această privinţă. 

Mai exact, 32.000 de lei este cuantumul celor două amenzi aplicate, pentru nereguli ce se încadrează în aria de competenţă a instituţiei. Acum, la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, va fi derulat un control al Colegiului Medicilor Prahova.

Dr. Simona Snelbach, preş Col. Med. Prahova: Vom cere în toate locurile, toate zonele unde acest pacient a avut un impact medical în România şi din străinătate documente care să ateste situaţia, parcursul lui şi tot ce s-a întâmplat.

Sancţiuni şi la Spitalul din Urziceni

În cazul femeii care a născut pe trotuar în faţa spitalului din Urziceni, în raportul făcut de DSP Ialomiţa a reieşit că femeia nu a fost consultată de medicul de gardă. Parafa lui a fost însă folosită pe fişa pacientei. Femeia ar fi fost văzută doar de o asistentă care nu a respectat procedura de triaj. Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă în această zi... au fost sancţionaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Spitalul din Urlaţi, amendat după ce un medic a cusut frâna bicicletei în piciorul unui pacient. Ce nereguli au mai descoperit inspectorii