Antena Meniu Search
x

Staţiunile care îi atrag pe moldovenii de peste Prut ca un magnet. An de an sărbătoresc aici Crăciunul pe stil vechi

Moldovenii de peste Prut sărbătoresc, duminică, Crăciunul pe stil vechi. Pregătirile pentru Nașterea Domnului încep din timp, astfel încât, în prima zi, creștinii să se poată ospăta și bucura de sărbătoare. Sovata și Praid sunt destinaţiile preferate de turiștii moldoveni, care vin în număr mare, în această perioadă, pentru a se relaxa în familie.

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 08:15

Vezi și

Ca și în alţi ani, turiştii din Republica Moldova aleg să poposească la noi în ţară, în această perioadă, pentru a sărbători Naşterea Domnului Iisus Hristos. Aceştia aleg staţini precum Sovata şi Praid, unde găsesc o oază de relaxare, dar şi diverse activităţi pentru copii, la preţuri avantajoase.

Ina Sturza - cântăreaţă: La Sovata, am venit pentru moldovenii noştri de peste Prut, din Chişinău şi din toată Moldova ca să cântăm de Crăciun pe stilul vechi şi nouă, moldovenilor, ne plac sărbătorile să ştiţi că ne plac din tot sufletul, dar ne străduim să facem şi pe stil nou şi pe stil vechi.

Mâncarea tradiţională nu va lipsi de pe masă, chiar dacă sunt departe de casă.

Turistă: Clar că o să preparăm bucate tradiţionale ale noastre, noi cu gospodinele, mamele noastre, în sânul familiei, cu copilaşii la cămin cu foc, cu bradul lângă noi. 

Pe acelaşi subiect

Moldovenii de peste Prut sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi în România

La Praid, mii de turişti au vizitat salina, pentru a îşi întreţine sănătatea în aerul sărat, în timp ce fac sport sau plimbări. Cei mici au găsit şi ei locuri special amenajate pentru joacă.

Szabadi Tibor - ghid turistic: Majoritatea turiştilor vin din Republica Moldova. Salina Praid are un efect benefic pentru sănătate, pentru căile respiratorii. 

Creștinii pe stil vechi respectă tradițiile și obiceiurile celor pe stil nou, cu deosebirea că sărbătorile de iarnă sunt decalate cu 13 zile din cauza refuzului lor de a trece la Calendarul Gregorian, continuând să folosească calendarul vechi, Iulian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Staţiunile care îi atrag pe moldovenii de peste Prut ca un magnet. An de an sărbătoresc aici Crăciunul pe stil vechi