Antena Meniu Search
x

"Ne bucurăm din plin şi sperăm să ţină tot aşa zăpada." La final de an, turiștii caută stațiunile în care mai pot schia

Iubitorii sporturilor de iarnă caută cu orice preţ pârtiile pe care încă se mai găseşte zăpadă bună pentru schiat. Aflată la graniţa dintre judeţele Bihor şi Alba, staţiunea Vârtop este luată cu asalt de mii de turişti în acest final de an.  

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 11:33

Vezi și

"Am fost cu săniuţa şi-mi place mult."

"De ce-ţi place?"

"Deoarece mă duc şi tare, şi încet şi nu cad."

"Este o staţiune foarte, foarte frumoasă şi ne place cel mai mult să să mâncăm aici, să ne dăm cu sania, cu schiurile..."

Pe acelaşi subiect

Iar staţiunea oferă posibilitatea practicării unei game variate de sporturi de iarnă.

"Cu snowboard-ul m-am dat prima dată, dar văd că nu-i pentru mine, aşa că am încercat să mă dau cu schiurile."

"Bine că avem zăpadă. Ne bucurăm din plin şi sperăm să ţină tot aşa zăpada."

Instructorii de schi, dezamăgiți de numărul de clienți

În ciuda aglomeraţiei din staţiune, unii proprietari de cabane sau instructori de schi duc lipsă de clienţi încă din perioada Crăciunului.

Dan Gligor, profesor de schi: "Sunt dezamăgit de faptul că de Crăciun n-am avut decât foarte, foarte puţini clienţi. Cred că a fost un pic vremea de vină, pentru că am avut rezervări înainte. Când lumea a văzut că-i foarte cald, au renunţat la rezervările respective."

În staţiunea Vârtop-Arieşeni există trei pârtii de schi, cu diferite grade de dificultate. Cea mai mică, recomandată începătorilor, are 430 de metri lungime şi este prevăzută cu teleschi. Cei mai avansaţi pot opta să schieze pe pârtia "Piatra Grăitoare", unde nivelul de dificultate este mult mai crescut. Aceasta se întinde pe o lungime de 1300 de metri şi este prevăzută cu telescaun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » "Ne bucurăm din plin şi sperăm să ţină tot aşa zăpada." La final de an, turiștii caută stațiunile în care mai pot schia