Antena Meniu Search
x

Staţiunea din România unde stratul de zăpadă are 30 cm. Turiştii au la dispoziţie trei pârtii de schi

Stratul de zăpadă în staţiunea Straja are o grosime de circa 30 de centimetri pe zona schiabilă, unde administratorii domeniului schiabil au folosit şi tunurile de zăpadă artificială, astfel că vineri se putea schia pe trei dintre pârtii, potrivit evaluărilor făcute de salvamontişti.

de Redactia Observator

la 29.12.2023, 16:57

Turiştii au la dispoziţie trei pârtii de schi
Turiştii au la dispoziţie trei pârtii de schi

"Se poate schia pe pârtiile Platoul Soarelui, Constantinescu şi Mutu. Pârtiile pot fi notate cu 8, iar stratul de zăpadă este de circa 30 de centimetri", a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Mii de turişti în vacanţă, la Straja

În staţiune se aflau vineri aproximativ 2.000 de turişti, iar pentru sfârşitul de săptămână se aşteaptă o creştere a numărului acestora la 3.000 de persoane.

Salvamontiştii au intervenit, în ultimele patru zile, la 31 de accidente care au avut loc pe pârtii, pentru 18 persoane fiind necesară evacuarea acestora din staţiune cu ambulanţele SMURD şi transportarea la spital pentru îngrijiri medicale.

"De regulă, accidentările au constat în traumatisme ale braţelor, antebraţelor sau picioarelor. Nu au fost cazuri grave, care să pună în pericol viaţa turiştilor", a precizat Resiga.

Salvamontiştii recomandă turiştilor care doresc să ajungă în Straja să folosească la urcare telegondola din Lupeni, unde au la dispoziţie şi circa 400 de locuri de parcare la staţia de plecare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Staţiunea din România unde stratul de zăpadă are 30 cm. Turiştii au la dispoziţie trei pârtii de schi