Antena Meniu Search
x

Video Prima zi din an, pe pârtie, la schi. Cum a arătat 1 ianuarie 2024 la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Mii de turişti au început noul an pe pârtie, unde s-au încălzit cu slalomuri şi vin fiert. Nerăbdători, copiii şi-au trezit părinţii dis-de-dimineaţă şi nu au mai tăcut până nu au ajuns pe derdeluş, la săniuş. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.01.2024, 19:56

Vezi și

În prima zi de 2024, pârtia de la Topliţa a fost plină de localnici şi turişti. Mahmureala după petrecerea dintre ani a fost combătută cu multă mişcare - pe schiuri, sanii, sau plăci de snowboard. "E bine să începi anul cu o mişcare ca lumea. Am luat abonament pe toată ziua. În loc să mâncăm, mai bine ne mişcăm", crede un turist.

Prima zi din an, pe pârtie, la schi

La Poiana Braşov, forfota de pe pârtii a început devreme - familiile cu copii au ieşit primele din camere, pentru că cei mici erau nerăbdători să ajungă în zapadă chiar înainte să mănânce ceva. 

Cei mari au zăbovit mai mult în camere, să îşi revină după petrecere. Iar înainte să se încalţe cu clăparii, au prins puteri cu vin fiert, aromat cu scorţişoară şi felii de portocale. "Am avut timp să ne odihnim, nu ne-am grăbit nicăieri. Graba strică treaba", spune un tânăr. 

Pe acelaşi subiect

7.000 de turişti cazaţi la Rânca

La Rânca, şapte mii de turişti sunt în staţiune. S-au bucurat de vremea frumoasă şi zăpada încă generoasă la cota 1700. Au umplut pârtia cu chef de distracţie. 

"În timp ce unii turişti se încălzesc cu un vin fiert sau o ciocolată caldă, alţii aşteaptă la coadă pentru încă o tură pe schiuri. Speră să mai dea jos aşa din caloriile acumulate după mesele bogate", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Au fost şi accidente pe pârtie

Nici accidentele nu au lipsit de pe pârtii. Zeci de oameni au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor.  

"Este o perioadă foarte aglomerată a începutului de an. Le recomandăm să poarte echipamentul de protecţie, să fie atenţi la ceilalţi schiori sau practicanţi ai sporturilor de iarnă, să nu se aventureze pe trasee nemarcate", a declarat Adrian Stoian, Salvamont Gorj.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Cei care nu au curaj să îşi pună clăparii în picioare s-au bucurat de iarnă la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. Construcţia are sculpturi în pereţi, lumini ambientale şi camere gata pregătite pentru turiştii curajoşi care vor să doarmă acolo. Totuşi, cei mai mulţi vizitatori s-au mulţumit doar să îşi facă fotografii în hotelul de gheaţă.

Administratorii hotelului de gheaţă vor să extindă igluurile până la 24 de camere dacă va mai ninge şi vor mai fi temperaturi cu minus noaptea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Prima zi din an, pe pârtie, la schi. Cum a arătat 1 ianuarie 2024 la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac