Antena Meniu Search
x

Știrile zilei din 25 iunie. Inundațiile din țară stârnesc reacția lui Iohannis. Orban, preocupat de coronavirus

Știrile zilei - 25 iunie. Inundațiile au făcut din nou prăpăd în mai multe zone din țară și au determinat o reacție a președintelui României. Totodată, premierul Orban atrage atenția că în toate județele coronavirusul este prezent și că nu putem fi siguri de o următoare etapă de relaxare.

de Redactia Observator

la 24.06.2020, 23:39

Inundațiile din țară stârnesc reacția lui Iohannis. Orban, preocupat de coronavirus
Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la numirea celui din urmă ca premier - fotografie ilustrativă - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update

1. Inundațiile au făcut din nou prăpăd în mai multe zone din țară

În mijlocul viiturilor, oamenii obişnuiţi s-au transformat în eroi. Şi-au riscat vieţile să-i ajute pe bătrânii neajutoraţi în faţa puhoaielor. Au trecut prin apa până la gât şi i-au scos din casele care se dărâmau. Pericolul vine acum din Ucraina. Prutul a depăşit cu aproape un metru cota de pericol la intrarea în ţară şi ameninţă satele din Moldova. O localitate din Botoşani a fost evacuată. 

Citește și:

2. Scandalul UNIFARM. Compania de stat a fost descalificată chiar şi la licitaţia Ministerului Sănătăţii. Fostul director, acuzat de procurorii anticorupţie de 5 infracţiuni

Adrian Ionel este de astăzi fostul director UNIFARM. Fostul director al companiei de stat este acuzat de procurorii anticorupţie de cinci infracţiuni, printre care luare de mită şi trafic de influenţă. Acesta ar fi cerut aproape 800 de mii de euro, printr-un intermediar, de la o companie cu care urma să încheie un contract pentru echipamente de protecţie contra covid.

3. DIICOT a pus mâna pe gruparea care a creat „Super Leul”, cel mai bun fals din istoria României

Cel mai bun falsificator de bani din lume este un român şi a fost prins după o acţiune ca-n filme, denumită de anchetatori operaţiunea "Super Leu". Individul a aruncat zeci de mii de bancnote false, de 100 de lei, pe piaţă în ultimii şase ani. Banii erau atât de bine reproduşi încât au fost imposibil de depistat în această perioadă. Doar angajaţii BNR şi-au dat seama că ceva e în neregulă cu bancnotele, dar chiar şi aşa firul infracţiunii a fost greu de prins.

4. Coronavirusul este prezent în aproape toate judeţele, trebuie luate măsuri foarte rapide, anunţă Orban

Premierul Ludovic Orban a susţinut o declaraţie de presă, în care a precizat că alte etape de relaxare în starea de alertă nu vor fi posibile, dacă numărul de cazuri continuă să crească. „Etapa de relaxare vine numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudente, încă avem un număr mare de infectări”, spune Orban.

Citește și:

5. Moţiunea împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost adoptată

Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor. La moţiunea intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” au fost înregistrate 164 de voturi ”pentru”, 85 de voturi ”împotrivă”, 48 de abţineri, iar doi deputaţi au fost prezenţi, dar nu au votat. PMP a precizat că Nelu Tătaru este ministru de doar două luni, însă moţiunea PSD vorbeşte despre neajunsurile din ultimii 20 de ani ai sistemului medical. UDMR, în schimb, i-a cerut ministrului Sănătăţii să demonstreze că doreşte ”restartarea” sistemului medical.

Ce trebuie să știi:

- Rezolvare subiecte Bacalaureat 2020 Matematică. A fost publicat baremul de corectare

- Rezolvare subiecte Bacalaureat 2020 Istorie. A fost publicat baremul de corectare

- 105 candidați eliminați pentru fraudă, după proba obligatorie la Bac

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi în general instabilã în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în nord, centru, est şi sud, precum şi în zonele de munte.

Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 27...28 de grade, iar cea minimã de 17...18 grade.

Instabilitatea atmosfericã se va manifesta începând din orele amiezii prin perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Știrile zilei din 25 iunie. Inundațiile din țară stârnesc reacția lui Iohannis. Orban, preocupat de coronavirus