Antena Meniu Search
x

Inundațiile au făcut din nou prăpăd în mai multe zone din țară (Video)

În mijlocul viiturilor, oamenii obişnuiţi s-au transformat în eroi. Şi-au riscat vieţile să-i ajute pe bătrânii neajutoraţi în faţa puhoaielor. Au trecut prin apa până la gât şi i-au scos din casele care se dărâmau. Pericolul vine acum din Ucraina. Prutul a depăşit cu aproape un metru cota de pericol la intrarea în ţară şi ameninţă satele din Moldova. O localitate din Botoşani a fost evacuată. 

de Redactia Observator

la 24.06.2020, 22:30

Vezi și
  • Oamenii au depus eforturi uriașe pentru a-și salva localnicii aflați în dificultate.
  • Mai multe localități ar putea fi evacuate din cauza pericolului reprezentat de râul Prut.

În Sânbenedic, Alba, primarul comunei şi fratele lui sar gardurile să salveze o bătrână. Câteva case mai încolo, un tânăr de 21 de ani şi unchiul lui îşi riscă viaţa să ajungă la o altă bătrână fără ajutor. Femeia a încercat să iasă din locuinţă, după ce zidul casei s-a prăbuşit, dar a rămas blocată. Câinele îi urmează înot prin apa de un metru. 

Zolty Milik, localnic: Am tot strigat la ea şi nu răspundea, m-am apropiat şi era să mă ducă apa de două ori, noroc că era un gard acolo de plasă şi m-am agăţat de el. 

Povestea are un final fericit. Cele două bătrâne au fost salvate. 

La fel şi căţelul. Animalul a reuşit să se agaţe de un gard şi să înoate până la stâpânii săi. 

De trei săptămâni, România este sub teroarea apelor. Oamenii au primit mesaje Ro-Alert să fugă din calea viiturilor. 

În Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, doi bătrâni au fost prinşi de ape în timp ce coseau iarba. Au fost salvaţi cu un excavator. 

În Baranca, Botoşani, Prutul ameninţă să inunde localitatea. Ieri, poliţiştii i-au avertizat pe localnici să se pună la adăpost. Râul a inundat deja câmpurile. 

Azi, oamenii şi-au luat animalele şi bunurile în căruţe şi au plecat. 

Râul Suceava a rupt un pod pe care circulă trenuri, în localitatea Brodina. 

O fetiţă de 5 ani din Sibiu este căutată de două zile, după ce a căzut în râul Cibin. Cea mică se juca pe malul apei cu o prietenă. 

Dorin Cioabă, regele autointitulat al romilor: La una dintre ele i-a căzut un pantof în apă. S-a aplecat și a căzut în apă. A fost luată de apă. Cealaltă fetiță a chemat câțiva oameni care erau în preajmă și aceștia au sunat la 112.

La Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, oamenii au filmat o trombă marină, iar în Agigea, un nor înspăimântător. 

Preşedintele n-a mai vorbit azi despre virus, ci despre noua ameninţare. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Rămâneţi vigilenţi, fiţi precauţi şi evitati deplasările în zonele ce prezintă riscul să fie puternic afectate. 

Este cea mai ploioasă lună iunie din ultimii 60 de ani. Până acum au fost emise 33 de alerte cod roşu de inundaţii şi un număr record de avertizări cod roşu de ploi torenţiale: 69 până în prezent, în 16 zile consecutive. Şi astăzi este cod portocaliu în zonele deja afectate de inundaţii. Vin însă veştile mai bune pentru sfârşitul lunii. Ploile vor bate în retragere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Inundațiile au făcut din nou prăpăd în mai multe zone din țară (Video)