Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Suspiciuni de mușamalizare la DGASPC Brașov, după ce un copil ar fi fost snopit în bătaie. Totul s-a petrecut sub ochii unei îngrijitoare

Scene de o cruzime greu de imaginat s-au petrecut într-un centru DGASPC din Braşov. Un adolescent în vârstă de 16 ani a ajuns la spital, după ce a fost bătut de un coleg. Şi mai grav însă este faptul că totul s-a petrecut sub ochii unei îngrijitoare, iar bătaia a fost înregistrată oficial drept un accident. Totul a ieșit la iveală abia după ce imaginile agresiunii, filmate de camerele de supraveghere, au devenit publice. Imagini care pot afecta emoţional. 

de Claudiu Loghin

la 12.09.2024 , 08:08

În imagini se vede clar cum copilul atacat se prăbușește din picioare, sub forța loviturilor primite. La violențe asistă un al treilea adolescent, coleg cu victima și agresorul, dar și o îngrijitoare. Doar colegul celor doi tineri încearcă să pună capăt agresiunilor. 

Imediat după aceste scene, la casa de tip familial au ajuns medicii. "Acesta a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat către spitalul de copii, având un traumatism uşor la nivelul buzei superioare", a declarat Kinga Bordea, purtător de cuvânt ISU Brașov. 

Incidentul de la centrul DGASPC ar fi fost mușamalizat

Vezi și

Incidentul a fost făcut public de Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Potrivit acestuia, faptele s-ar fi petrecut în urmă cu aproximativ o lună. 

Pe acelaşi subiect

"Copiii au apelat la mine în speranţa în care voi ieşi cu alertă şi autorităţile vor lupta real pentru a le proteja demnitatea şi integritatea. Avem de-a face cu un concurs de abuzuri muşamalizate multe dintre ele, abuzuri asupra copiilor aflaţi în grija acestor centre, iar autorităţile de la Braşov se fac că nu au văzut aşa ceva", a spus Vișinel Bălan, fost președinte ANPDC.

Protecția Copilului Brașov spune că un astfel de incident s-a petrecut nu acum o lună, ci luni seara, la o casă de tip familial de lângă Brașov, iar copilul ar fi declarat la momentul respectiv că a alunecat. Instituția încearcă să stabilească dacă e una și aceeași bătaie cu cea surprinsă de camera de supraveghere a casei.

"A doua zi, echipa disciplinară formată din psiholog, manager s-a deplasat la sediul servicului social, a discutat cu copilul și atunci copilul a spus că de fapt nu a alunecat așa cum ar fi declarat seara și că a fost agresat de un alt beneficiar, lucru care s-a consemnat", a explicat Lidia Mailat, purtător de cuvânt Protecția Copilului Brașov.

Poliţiştii au intrat pe fir şi au deschis o anchetă penală în acest caz. Numai în această lună, la centrul social în cauză s-au petrecut opt astfel de incidente, potrivit evidențelor oficiale de la Protecția Copilului.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Suspiciuni de mușamalizare la DGASPC Brașov, după ce un copil ar fi fost snopit în bătaie. Totul s-a petrecut sub ochii unei îngrijitoare