Antena Meniu Search
x

Reţea de prostituţie, condusă de un angajat de la Protecţia Copilului în Bucureşti. Mai multe fete, violate şi abuzate în apartamente ale DGASPC

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au transmis, cu privire la existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC şi mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 15:32

Mai multe fete, violate şi abuzate în apartamente ale DGASPC
Mai multe fete, violate şi abuzate în apartamente ale DGASPC

DGASPC Sector 4 a sesizat poliţia, încă din luna decembrie a anului trecut, iar sesizarea a fost direcţionată ulterior către DIIICOT pentru a investiga situaţia semnalată şi pentru a dispune măsurile legale în regim de urgenţă.

„Autoritatea locală a înaintat, încă din luna decembrie 2023, o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţă. Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul parteneriatului realizat cu  autoritatea locală, pentru a preveni şi a identifica situaţii cu potenţial de risc la care ar putea fi expuşi minorii aflaţi sub supraveghere”, arată comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

Sursa citată mai spune că, în continuare, autoritatea locală a Sectorului 4 se află în contact permanent cu instituţiile competente, cărora le oferă tot sprijinul, astfel încât ancheta penală aflată în curs de desfăşurare să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil.

Articolul continuă după reclamă

Copiii, ţinele abuzului

Pe acelaşi subiect

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan reclamă, miercuri, existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC. Mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

Bălan susţine că are „suspiciuni grave de reţea de prostituţie condusă de un angajat D.G.A.S.P.C., totodată un angajat a fost pontat mai bine de 4 ani deşi acesta nu a trecut pe la muncă”.

„Mai multe minore ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.  Suspectăm existenţa unei reţele de prostituţie în căsuţa de tip familial Cavalerie. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a mai transmis fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Evenimente » Reţea de prostituţie, condusă de un angajat de la Protecţia Copilului în Bucureşti. Mai multe fete, violate şi abuzate în apartamente ale DGASPC