Antena Meniu Search
x

Video Taberele mobile pentru refugiaţi de la Sighetu Marmaţiei, luate înapoi de autorităţi la 40 de minute după ce au fost aduse

Autorităţile române se aşteaptă la un flux şi mai mare de oameni care vor trece graniţa în perioada următoare. În nordul ţării, la Sighetu Marmației se pregătesc tabere pentru refugiaţi. În aşteptarea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea lor, autorităţile locale au pregătit sălile de sport din municipiu pentru cei care vin din Ucraina. Chiar şi pe stadionul din municipiu vor fi amenajate locuri pentru refugiaţi.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 25.02.2022, 14:32

Vezi și

La Stadionul Municipal din Sighetu Marmaţiei au sosit primele tabere mobile pentru refugiaţi. După ce acestea au fost descărcate, după 40 de minute au fost reîncărcate şi duse de la stadion.

Autorităţile judeţene nu au emis niciun punct de vedere cu privire la cele întâmplate şi unde urmează aceste tabere să fie amplasate.

Între timp autoritatea locală a amenajat în incinta stadionului mai multe paturi. Un loc cald unde cei care fug de război pot să se adăpostească. Este vorba de 25 de paturi amenajate în baza sportivă şi alte 30 de paturi au fost amenajate în sala de sport a Liceului Pedagogic din municipiul Sighetu Marmaţiei. 

Câţi refugiaţi au intrat până acum în România

Pe acelaşi subiect

Lucian Bode a prezentat o situaţie a tranzitului prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore. Au tranzitat frontiera 111.814 persoane, dintre care 58.268 au fost pe sensul de intrare, în creştere masivă faţă de ziua anterioară. 

Din Ucraina au intrat în ţară 10.624 pe sensul de intrare, dintre care peste 4.000 înainte de izbucnirea conflictului. Unii dintre cei intraţi în ţară au plecat ulterior.

”Pe teritroriul României au rămas 6.696 persoane. Din 10.624 – 11 au solicitat azil în România şi se află în centrele noastre de azil, cele 6 centre, avem aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare de 50%”, a mai afirmat Bode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Taberele mobile pentru refugiaţi de la Sighetu Marmaţiei, luate înapoi de autorităţi la 40 de minute după ce au fost aduse