Antena Meniu Search
x

Pe fiul cel mic l-a lăsat să moară de frig, pe cel mare l-a înjunghiat. Sidor Spătaru, tatăl criminal din Iaşi, şi-a aflat sentinţa

Ştefan avea 10 ani când a murit îngheţat, după ce a fost dat afară în ger de învăţătoare, iar tatăl nu a vrut să-l primească în casă. Era 2013. Patru ani mai târziu, acelaşi tată, Sidor Spătaru, îşi omora fiul cel mare. Miercuri, ieşeanul a fost condamnt la 14 ani de închisoare pentru omor.

Ştefan avea 10 ani când a murit îngheţat în zăpadă, după ce a fost dat afară în ger de învăţătoare, iar tatăl nu l-a primit în casă pentru că pierdea alocaţia de 45 de lei. Era 2013. Patru ani mai târziu, acelaşi tată, Sidor Spătaru, îşi băga în mormânt al doilea fiu. Miercuri, ieşeanul a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor.

Cel mai mic dintre copilaşii lui Sidor, Ştefan, a fost dat disparut în 24 ianuarie 2013, în jurul orelor 21.00, în comuna ieşeană Focuri.

A fost găsit abia în 5 februarie, mort sub un morman de zăpadă.

Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau dezvăluia că atat Sidor Spataru, cat si invatatoarea micutului erau responsabili de moartea băiatului. Asta pentru că Ştefan era alungat frecvent de acasă de tată şi dat afară din clasă de învăţătoare pentru că mirosea urăt. Tatăl îl bătea dacă lipsea de la şcoală pentru că risca să piarda alocaţia.

Miercuri, judecătorii de la Tribunalul Iaşi l-au condamnat pe Sidor Spătaru la executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare

În ziua in care a disparut, a plecat de la scoala dupa ce fusese dat afara de invatatoare si i-a fost frica sa se duca acasa. Puştiul a găsit undeva o sticlă de spirt şi a băut să se încălzească. A fost găsit mort sub zapadă, scrie presa locală.

Sidor Ştefan şi învăţătoarea au fost trimişi în judecată pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului.

În octombrie 2014, magistratii Judecatoriei Harlau au pronuntat o solutie de achitare in dosar, atat Spataru Sidor, cat si invatatoarea fiind gasiti nevinovati.

A cântărit greu declaraţia fiului cel mare al lui Sidor, Pahonie, care a declarat în faţa judecătorilor că tatăl lui era cel ma grijuliu părinte din lume.

Fiul l-a aparat, tatăl l-a ucis

În noiembrie 2017, la aproape patru ani de la moartea fratelui mai mic, Pahonie a sfârşit omorât de tatăl lui.

Sidor Spătaru l-a injunghiat cu un cutit în abdomen, apoi l-a lovit în cap cu o piatră.

Pe 24 noiembrie 2017, ieşeanul de 60 de ani a fost arestat pentru uciderea fiului de 36 de ani, fiind trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Miercuri, judecătorii de la Tribunalul Iaşi l-au condamnat pe Sidor Spătaru la executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare, potrivit bzi.ro.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pe fiul cel mic l-a lăsat să moară de frig, pe cel mare l-a înjunghiat. Sidor Spătaru, tatăl criminal din Iaşi, şi-a aflat sentinţa