Meniu
Search
x

Video Ţiriac Jr. îşi apără tatăl: "Poate un pic de respect". Comentariu jignitor făcut de soţul Serenei Williams, după meciul Simonei Halep la Australian Open 2021

Familia Ţiriac a reacţionat după ce Alexis Ohanian, soţul Serenei Williams, a postat un mesaj pe Twitter, după meciul în care americanca a învins-o pe Simona Halep, în sferturi, la Australian Open 2021. Fiul lui Ion Ţiriac a transmis un mesaj public pentru Alexis Ohanian.

De Cristian Ionescu la 17.02.2021, 14:40

Ion Ţiriac, apărat de fiul său

Ion Alexandru Ţiriac a sărit în apărarea tatălui, după mesajul jignitor al soţului Serenei Williams adresat lui Ion Ţiriac

Alexis Ohanian: "E bine că nu-l bagă nimeni în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac" a fost mesajul controversat, postat pe Twitter la scurt timp după încheierea jocului Simonei Halep cu Serena Williams. Sportiva româncă a pierdut meciul.

"Soțului doamnei Williams,

Am citit mesajul trimis de dvs. pe Twitter, cu un amestec de neîncredere și dezgust. Numele Tiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și a scris în ultimele decenii câteva capitole importante în cartea tenisului mondial. Acest bărbat minunat, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia îi aruncaţi cuvinte dure, a fost unul dintre cei mai puternici ambasadori ai acestui sport și încă este, la 82 de ani.

Respectul pe care îl avem pentru doamna Williams este imens. Așa ar trebui să fie. Ea va intra în istorie ca unul dintre cei 20-25 de oameni care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide porțile generațiilor mai tinere de sportivi, din toate sporturile. Din toate aceste motive, îi mulțumim.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde la mesajul dvs. este că cuvintele sunt interpretate cu ușurință astăzi, prin numărul mare de platforme sociale disponibile. Libera exprimare nu trebuie confundată cu un scandal. În umila mea părere, voi folosi și binecunoscutul citat „odată cu puterea vin şi mari responsabilități”. În calitate de soț al doamnei Willims, vă reprezentați nu numai părerile atunci când vorbiți despre sport, ci și tonul vocii. Ar fi o adevărată rușine să punem în pericol imaginea de ansamblu, din cauza unor mesaje emoționale postate pe twitter.

Sper că prin aceste câteva propoziții voi aduce un semn de înțelepciune în viitoarele dvs. declarații publice. Poate un pic de respect pentru un om liber, un adevărat iubitor al sportului și care a contribuit la ascensiunea acestui sport. Felicitări Serena, o victorie demnă. Continuați să scrieți istorie!" a scris în limba engleză Ion Alexandru Ţiriac.

De unde a pornit conflictul

La începutul acestui an, Alexis Ohanian a intrat în conflict cu Ion Ţiriac, după ce preşedintele Federaţiei Române de Tenis a declarat că jucătoarea americană ar trebui să se retragă, deoarece nici vârsta, nici greutatea nu-i mai permit să joace bine.

"La vârsta asta (n.r. - 39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere", a declarat Ţiriac, la TVR.

Ohanian a reacţionat imediat, în presa internaţională.

"Pot să spun că nimeni nu dă doi bani pe ce crede Ţiriac. A trebuit să caut pe Google... se pare că fata mea de trei ani ani are mai multe victorii de Grand Slam decât aceast clovn (ilustrat prin emoticon)".

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ţiriac Jr. îşi apără tatăl: "Poate un pic de respect". Comentariu jignitor făcut de soţul Serenei Williams, după meciul Simonei Halep la Australian Open 2021