Antena Meniu Search
x

Ion Țiriac, locul 2 în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi din lume

Ion Țiriac, fostul tenismen român, ocupă locul 2 într-un top al celor mai bogați sportivi sau foști sportivi din lume.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.04.2020, 16:39

Ion Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari
Ion Țiriac este considerat acum cel mai important consilier al Simonei Halep - Hepta
  • Ion Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.
  • Țiriac este depășit doar de Michael Jordan la avere.

Ion Țiriac, fostul tenismen român, ocupă locul 2 într-un top al celor mai bogați sportivi sau foști sportivi din lume.

Ierarhia a fost realizată de specialiștii de la Celebrity Net Worth care îl creditează pe Țiriac cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Sursa amintită precizează că Țiriac "a lansat, după Revoluția din 1989, prima bancă privată din România, Banca Țiriac, iar ulterior și-a dezvoltat semnificativ portofoliul de afaceri ajungând să conducă astăzi un imperiu din care fac parte Țiriac Holdings, ȚiriacAIR, HVB Țiriac Bank, Allianz-Țiriac Asigurări România, ȚiriacAuto, Țiriac Leasing și Tir Travel. A devenit miliardar oficial în 2007, iar ulterior a ajuns să aibă chiar o avere estimată la peste două miliarde de dolari, fiind pentru aproape un deceniu cel mai bogat sportiv sau fost sportiv din lume. În ultimii ani, afacerile lui Țiriac nu au mai atins nivelul așteptat astfel că averea lui a ajuns să fie estimată la numai 1,2 miliarde de dolari".

Despre Țiriac se amintește și că "a câștigat 22 de titluri la dublu, ajungând până pe locul 19 mondial. Ulterior s-a făcut antrenor pentru sportivi precum Ilie Năstase și, mai ales, Boris Becker pe care l-a ajutat să devină locul 1 mondial. Activând ca antrenor al lui Becker, Ion Țiriac a avut acces la sistemul de business din vestul Europei care l-a ajutat să aibă o avere de invidiat".

Ion Țiriac este depășită în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi din lume de fostul mare baschetbalist american Michael Jordan care are o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari.

Despre Jordan se spune că "a fost primul sportiv din lume care a câștigat peste 30 de milioane de dolari într-un singur sezon. În sezonul 1997-1998 a câștigat 33,14 milioane de dolari la Chicago Bulls, sumă care, în ziua de astăzi, ar însemna undeva la 53,4 milioane de dolari. Jordan a câștigat 93 de milioane de dolari din salariul de jucător, însă a făcut mult mai mulți bani din contractele de publicitate. De departe cel mai bun parteneriat este cel avut cu Nike, care îi asigură și astăzi în jur de 80-100 de milioane de dolari din vânzarea de pantofi sport personalizați".

La momentul actual, Michael Jordan și Ion Țiriac sunt considerați singurii miliardari din sport. Podiumul bogaților este completat de jucătorul de golf Tiger Woods care are o avere estimată la circa 800 de milioane de dolari.

În top 10 cei mai bogați sportivi sau foști sportivi din lume mai apar Magic Johnson (baschet, 600 de milioane de dolari), Michael Schumacher (Formula 1, 600 de milioane de dolari), Junior Bridgeman (baschet, 600 de milioane de dolari), Roger Staubach (fotbal american, 600 de milioane de dolari), Floyd Mayweather (box, 505 milioane de dolari), LeBron James (baschet, 480 de milioane de dolari) și Eddie Jordan (Formula 1, 475 de milioane de dolari).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Ion Țiriac, locul 2 în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi din lume