Antena Meniu Search
x

Video Ludovic Orban, despre situaţia ministrului Vlad Voiculescu: "Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat ministerul Sănătăţii"

Ludovic Orban a ieşit la declaraţii după şedinţa Coaliţiei de Guvernare şi a precizat că liberalii privesc cu îngrijorare la modul cum este gestionat ministerul Sănătăţii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.04.2021, 14:31

Ludovic Orban, către liberali: Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu aparține USR PLUS
Ludovic Orban, către liberali: Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu aparține USR PLUS - Hepta

Liberalii privesc cu îngrjitorare situaţia de la ministerul Sănătăţii

Ludovic Orban: "Am fost, ca orice cetăţean român afectat de ceea ce s-a întâmplat la spitalul Foişor. Înţelegem nevoia creşterii numărului de paturi la terapie intensivă, pe de altă parte, orice decizie de transformare a unui spital în spital Covid trebuie să urmeze nişte paşi şi transformarea trebuie să se facă astfel încât să se permită tratarea pacienţilor în cele mai bune condiţii, trebuie să se facă cu o pregătire prealabilă. În ceea ce priveşte chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu, le-am spus foarte clar colegilor din USR PLUS că răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Voiculescu aparţine partidului care îl susţine. Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat ministerul Sănătăţii şi atenţie, ministerul Sănătăţii este unul dintre cele mai încercate ministere în condiţii de pandemie. Exigenţa noastră faţă de modul în care este condus ministerul este maximă. Noi susţinem foarte clar dreptul premierului, ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcţionare a Gvernului şi generează situaţii, premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să fie mai rezervați în comentariile pe tema ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foișor, potrivit unor surse de partid, argumentând că evaluarea miniștrilor se face de către premierul României.

Ludovic Orban a spus că situația de la Spitalul Foișor arată că Voiculescu nu are experiență. ”Noi am transformat mai multe spitale în spitale Covid, dar nu am pățit așa ceva”, ar fi spus liderul PNL colegilor săi de partid.

”Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS”, a mai adăugat liderul PNL.

Declarația lui Ludovic Orban a venit după ce vicepreședintele PNL Ben Oni Ardelean a cerut demiterea de urgență a ministrului Vlad Voiculescu. 

Scandal la evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor

Pacienţii de la Spitalul Foişor din Capitală au fost scoşi vineri noaptea din spital, pe fugă, ca să facă loc bolnavilor de Covid. Oameni abia operaţi au fost trimişi acasă ca ultimă soluţie gândită de Guvern pentru a face rost de noi locuri la ATI şi de paturi cu oxigen.

Imaginile cu pacienții externați forțat, pe tărgi ori în scaune cu rotile, au stârnit un val de revoltă și mai multe voci din opoziție au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu.

În total, 12 pacienţi au fost transferaţi la alte spitale, inclusiv din ţară. Din ceilalţi 92 de pacienţi, 25 erau programaţi pentru intervenţii chirurgicale, iar 67 erau pacienţi deja operaţi şi au fost trimişi acasă. Sâmbătă, la ora 10 dimineața, a fost externat ultimul pacient care era internat la Spitalul Foișor. Acesta a fost transportat cu o ambulanță la domiciliu.

PSD depune a doua moţiune simplă la adresa ministrului Vlad Voiculescu

Marcel Ciolacu a anunţat luni că PSD va depune o a doua moţiune simplă la adresa ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foişor. 

Întrebat de ce doar moţiune simplă şi nu una de cenzură, liderul PSD a răspuns: „Pentru că moţiuni simple avem voie să depunem mai multe în timpul unei legislaturi, moţiunea de cenzură avem dreptul să o depunem o singură dată pe sesiunea parlamentară”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre situaţia ministrului Vlad Voiculescu: "Privim extrem de îngrijoraţi la modul în care este gestionat ministerul Sănătăţii"