Antena Meniu Search
x

Primarul General al Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu decesul pacienților de la Babeș. Şi Poliţia Capitalei a deschis o anchetă

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu situaţia de la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Victor Babeş.

de Monica Palade

la 12.04.2021, 21:43

Primarul General al Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu decesul pacienților de la Babeș. Şi Poliţia Capitalei a deschis o anchetă

"În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă era operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș, aflat în subordinea PMB și ASSMB.

Poliţia a deschis o anchetă

Pe acelaşi subiect

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienți aflați ăn unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeș.oliţ

Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, precizează Poliția Capitalei.

Trei morţi din cauza unei defecţiuni

O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți. Alți cinci pacienți au fost transferați. Unitatea mobilă a fost pusă în funcțiune sâmbătă după-amiază și are o capacitate de 8 pacienți.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne).

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primarul General al Capitalei a sesizat Parchetul în legătură cu decesul pacienților de la Babeș. Şi Poliţia Capitalei a deschis o anchetă