Antena Meniu Search
x
LIVE

Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză la Institutul „Marius Nasta”. Părinții nu l-au adus la timp la medic de teama Covid-19

Un bebeluș de cinci luni a murit de tuberculoză, joi, la Institutul "Marius Nasta" din București, managerul instituției spunând că părinţii nu au mers la spital cu copilul de teama infectării cu SARS-CoV-2, Mahler făcând apel către populaţie "să nu amâne consultul la medic".

De Ana Maria Ghiarasim la 08.04.2021, 22:23
Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză la Institutul „Marius Nasta”
Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză la Institutul „Marius Nasta” - Profimedia Images
  • Bebelușul avea cinci luni și a fost diagnosticat târziu cu tuberculoză, pentru că părinții au ezitat să-l aducă la spital.

Potrivit managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Beatrice Mahler, acesta este al doilea caz de deces la un copil infectat cu bacilul Koch în ultima perioadă, la unitatea medicală.

"Azi a fost o zi foarte tristă pentru că un copil de cinci luni, bolnav de tuberculoză, a murit în «Marius Nasta» şi este al doilea caz pe care-l avem anul acesta, al doilea copil bolnav de tuberculoză, moare în Institutul «Marius Nasta» şi nu suntem singurul spital care are copii internaţi cu tuberculoză. Este o realitate tristă şi dură pentru că copilul face tuberculoză infectat de adultul lângă care trăieşte, iar adultul bolnav cu tuberculoză sau simptomatic, dacă nu ajunge la medic, dacă are o simptomatologie care nu îl trimite la medic, de frică poate - de frica infecţiei COVID, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică cu care trăim în ultimul an - ajunge să-şi îmbolnăvească propriul copil şi să-l piardă”, a anunțat Beatrice Mahler, potrivit news.ro.

Bebelușul era vaccinat cu BCG, însă nu trecuse suficient timp ca serul să-și facă efectul

Aceasta a menţionat că bebeluşul ar fi putut fi salvat "cu siguranţă, dacă ar fi ajuns mai repede la medic". Conform medicului, copilul fusese vaccinat cu serul BCG, însă pentru ca vaccinul să-şi facă efectul este nevoie de timp.

Medicul a explicat că, pe de o parte, oamenii nu merg la medic de teamă că se infectează în cabinetul medical, iar pe de altă parte au "frica de stigmă". 

Un alt copil, o adolescentă de 14 ani, a ajuns la spital cu TBC și având afectare cerebrală

Beatrice Mahler a arătat că în Institutul "Marius Nasta" este internată şi o adolescentă de 14 ani care are TBC cu afectare cerebrală, boală din cauza căreia fata nu se mai poate deplasa decât în căruciorul cu rotile. 

Ea a făcut un apel la populaţie să se prezinte la medic. 

"Să nu amâne consultul la medic, să sune, să găsească calea, drumul către primul cabinet medical pentru a face acel consult minimal într-o primă etapă şi apoi consultul medicului specialist", a mai afirmat Mahler.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză la Institutul „Marius Nasta”. Părinții nu l-au adus la timp la medic de teama Covid-19