Antena Meniu Search
x

Video Un bolnav de Covid din Cluj povestește experiența de groază de la ATI. ”E ca pe front. Am ţinut de mască cu dinţii”

Un bărbat din Cluj, care a ajuns la Terapie Intensivă infectat cu noul coronavirus, a povestit prin ce a trecut în spital, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă cu ce se confruntă atât bolnavii, cât și medicii din spitalele Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.12.2020, 14:39

Un bolnav de Covid din Cluj povestește experiența de groază de la ATI
Un bolnav de Covid din Cluj povestește experiența de groază de la ATI - Captura Video Dr. Paul Oarga
  • Clujeanul Iosif Bala a fost adus de acasă direct la Terapie Intensivă, unde a stat trei zile.
  • Când a ajuns la spital, medicul Paul Oargă i-a spus că masca de oxigen este singura lui şansă la viaţă. 

 „La început a apărut o răceală. S-a instalat o oboseală aşa de tare că te duci din dormitor până în bucătărie şi trebuie să pui capul jos de oboseală. Aici am greşit eu foarte mult, că tot mă luam după prieteni care ziceau să nu-mi fac probleme, că e ceva normal, că aşa au păţit şi alţii. Nu e normal”, povestește Iosif Bala.

Povestea lui Iosif Bala, un agricultor în „floarea vieţii”, tatăl a trei fetițe, a fost spusă într-o filmare făcută de medicul clujean Paul Oargă, cel care, de altfel, l-a și tratat în spital.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iosif Bala a fost internat direct la Terapie Intensivă

Când a ajuns la spital, medicul Paul Oargă i-a spus că masca de oxigen este singura lui şansă la viaţă. 

„Eu nu uit cuvintele alea, mi s-au întipărit în memorie. Ştiţi că m-aţi întrebat: „aveţi pentru că să luptaţi?”. V-am spus: „Da, am trei fete acasă: aia mică are 4 ani şi când am ieşit de acasă mi-a spus: „tati, te iubesc”. Aia îmi tot sună în minte. Cum să nu am pentru ce să lupt?”, povesteşte Iosif.

Opt zile nu a dat jos masca de oxigen de pe față

Iosif Bala a fost internat direct la Terapie Intensivă și trei zile a fost ținut sub observație atentă. Timp de opt zile nu a dat jos masca de oxigen de pe față. Acum se simte mult mai bine, iar peste puțin timp, dacă totul e în regulă, va putea merge acasă.

„ATI e ceva, nu pot descrie în cuvinte. Nu este film de groază să-l compari sau să descrii cum te chinui acolo cu masca aia. Nici eu nu am crezut că ajung la aşa ceva, să ajung să mă lupt în halul asta, pe muchie de cuţit, pentru viaţa mea. (...) Am ţinut de mască cu dinţii”, povesteşte Iosif.

Despre medicii de pe ATI, Iosif Bala spune că sunt eroi și că munca depusă cu bolnavii Covid este ”eroism, nu serviciu”.

”Ce e acolo, e ca pe front. Ăla nu e servici, e eroism. E inuman să lucri acolo. Eu n-aş putea. Să-mi dai un sac de bani, eu n-aş face-o. Cedezi psihic”, a spus bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un bolnav de Covid din Cluj povestește experiența de groază de la ATI. ”E ca pe front. Am ţinut de mască cu dinţii”