Antena Meniu Search
x

Amărăciunea unui soț care a rămas fără bijuteriile soției, moartă de Covid la spital. ”A fost tâlhărie. Amar... amar!”

Soţul unei femei moarte de Covid-19, la Spitalul Județean Sibiu, acuză că bijuteriile femeii i-au dispărut în spital și spune că a fost umilit atunci când a încercat să afle ce s-a întâmplat cu cele patru inele de aur și perechea de cercei ce i-au aparținut soției lui.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.12.2020, 15:34

Soţul unei femei moarte de Covid-19 acuză că bijuteriile femeii i-au dispărut în spital
Soţul unei femei moarte de Covid-19 acuză că bijuteriile femeii i-au dispărut în spital - Profimedia Images
  • Cei doi soți, profesori pensionari, s-au internat la Spitalul Județean Sibiu cu diagnosticul Covid-19
  • La o săptămână de la internare, femeia a fost transferată pe secția de terapie intensivă, unde a murit.

Mircea-Dorin Rotaru și soția lui, Maria, amândoi profesori pensionari, s-au internat împreună la Spitalul Județean Sibiu, cu diagnosticul Covid-19. Femeia nu a supravieţuit, însă el a fost salvat.

După trauma generată de boală și decesul soției, profesorul pensionar avea să descopere că bijuteriile cu care soția sa a fost transferată de lângă el în secția ATI au dispărut. Și că, din cele patru inele și o pereche de cercei, îi va mai fi dat înapoi un cercel, ”pe bază de semnătură”.

”Când era alături de mine în salon, asistentele ne puneau branule, printre alte tratamente. Și am întrebat: e ceva dacă poartă bijuteriile? Deranjează? «Nu, nicio problemă», mi-au răspuns. Bijuteriile acestea le-am făcut prin anii '80… amintiri plăcute. De atunci purta aceste inele pe mâini tot timpul”, povestește bărbatul, potrivit Turnul Sfatului.

Femeia a fost transferată pe secția ATI la o săptămână de la internare

Ziua în care s-a întâmplat transferul soției din secția Boli infecțioase în secția ATI - la o săptămână de la internare - a fost ultima în care cei doi soți au mai fost împreună. 

”Nu mi s-a spus nimic. Au venit trei brancardieri, au luat-o pur și simplu și au dus-o. Fără să spună unde. Eu eram într-o stare, așa, muribundă. Au dus-o la ATI. Ce s-a întâmplat acolo mai departe, doar ei știu”, a mai povestit el.

Duminică, 22 noiembrie, la ora 10:45, cadrele medicale din secția ATI au consemnat decesul profesoarei pensionare.

Acum, bărbatul spune că nu i-au fost returnate şi bijuteriile pe care femeia le purta asupra sa. Şi pentru că prima dată s-a gândit că ar fi o neînţelegere la mijloc, a făcut o adresa scrisă, în care solicita să i se restituie bijuteriile, şi a trimis-o pe adresa spitalului. Degeaba.

Acum, el spune că a fost minţit de reprezentanţii spitalului. „Sunt o serie de poveşti cusute cu aţă albă. De exemplu, la un moment dat asistenta cu care ţineam legătura mi-a spus «am găsit un cercel, prin lenjerie amestecat, l-am dat fetei dumneavoastră». Asta în timp ce fiica mea era chiar acolo, la spital, la uşă. Nişte poveşti, aşa, însăilate încât să treacă timpul, să facem uitat acest eveniment, să renunţăm. «Dă-l încolo», gândesc despre mine cei de la spital, cel mai probabil”, mai spune soțul femeii decedate. 

Spitalul spune că femeia a ajuns la ATI cu un cercel

În disperare de cauză, pensionarul s-a dus la spital şi a vorbit cu colonelul Constantin Vlase, cel care este director interimar, până duminică, la Spitalului Judeţean Sibiu. Tot fără vreun rezultat, se plânge bărbatul, care susţine că a aşteptat degeaba un telefon de la conducerea spitalului.   

„A fost tâlhărie. Cred că ăsta e cuvântul. Amar… amar… nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva. Şi mai ales în Sibiu, în Ardeal”, a încheiat Mircea-Dorin Rotaru.

Reprezentanţii spitalului au însă altă versiune. Ei susţin că femeia ar fi avut asupra ei un singur cercel. „La internarea în cadrul secţiei ATI, conform practicii curente la nivelul Spitalului, se întocmeşte un proces verbal de preluare bunuri şi obiecte personale. În acest fel s-a procedat şi în cazul pacientei în discuţie, internată în data de 13 noiembrie 2020 în cadrul secţiei ATI în urma deteriorării stării de sănătate. Conform procesului verbal, pus la dispoziţie de secţia ATI, asupra pacientei s-a găsit un singur cercel circular, de culoare galbenă”, au informat reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Amărăciunea unui soț care a rămas fără bijuteriile soției, moartă de Covid la spital. ”A fost tâlhărie. Amar... amar!”