Antena Meniu Search
x

O profesoară din SUA a ținut orele online cu masca de oxigen pe față, înainte să moară infectată cu Covid-19

O profesoară care intra la cursurile online cu elevii ei cu masca de oxigen pe față, ca nu cumva ca ei să aibă de suferit din cauza pandemiei, a pierdut bătălia cu noul coronavirus. Chiar și când a fost internată în spital, din cauza unei pneumonii provocate de Covid-19, Philamena Belone nu își dorea decât să ajungă acasă, să le poată preda elevilor ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.12.2020, 18:24

Philamena Belone a ținut orele online cu masca de oxigen pe față, înainte să moară infectată cu Covid-19
Philamena Belone a ținut orele online cu masca de oxigen pe față, înainte să moară infectată cu Covid-19 - Facebook/CNN
  • Philamena Belone era profesoara unor elevi de clasa a III-a de la Școala elementară Wingate din Fort Wingate, New Mexico.
  • Primele simptome ale infecției cu Covid-19 au apărut pe 12 noiembrie; o lună mai târziu, ea s-a stins pe patul de spital.

Philamena Belone ținea cursuri Zoom pentru elevi cu probleme comportamentale în timpul zilei și lucra cu cei care nu aveau internet noaptea, prin telefon, a declarat pentru CNN fratele ei, Phillip Belone. 

După trei zile de internare, profesoara de la clasa a III-a s-a întors acasă, în Albuquerque, New Mexico, unde le-a predat elevilor în timp ce purta o mască de oxigen pe față.

"Știu că își dorea să meargă acasă să predea. A vrut să fie alături de copiii de la clasă", a spus Phillip Belone. 

Philamena Belone s-a întors la spital două săptămâni mai târziu, pe 28 noiembrie, pentru că starea ei era din ce în ce mai gravă. La o săptămână după aceea a fost pusă pe un ventilator, într-un ultim efort pentru a-și salva viața.

Întreaga comunitate a fost puternic lovită de Covid-19

Dar pe 11 decembrie, femeia în vârstă de 44 de ani a murit la Centrul Medical Lovelace din Albuquerque. 

Familia Belone și mulți dintre elevii pe care i-a servit profesoara fac parte din Națiunea Navajo din New Mexico.

Este o comunitate care a fost puternic afectată de virus. Națiunea Navajo a fost un punct fierbinte proeminent pentru Covid-19 în Statele Unite la începutul acestui an. În mai, a depășit New York și New Jersey cu cea mai mare rată de infecție pe cap de locuitor.

Philamena Belone le preda elevilor de clasa a III-a

Philamena Belone și-a dat sufletul ca elevii ei să primească cea mai bună educație posibilă. 

"Cei mai dificili elevi i-au fost dați surorii mele. Ea nu a renunțat niciodată la nimeni", a spus Belone râzând. 

Philamena Belone a fost profesor la școala elementară Wingate din Fort Wingate, New Mexico, la aproximativ două ore vest de Albuquerque. 

În timpul pandemiei, Philamena Belone a predat cursuri virtuale. Cu toate acestea, mulți dintre studenții ei Navajo nu aveau acces la internet. Drept urmare, profesoara se asigura personal că materialele școlare ajung la elevii ei acasă, în fiecare săptămână.

Profesoara personaliza materialele pentru fiecare elev

Pentru că fiecare elev era diferit, profesoara a personalizat materialele pentru fiecare dintre ei. Unora le dădea materialele pe hârtie, altora, care aveau laptop însă nu și internet, le făcea CD-uri ca să învețe. Alți elevi puteau intra online doar noaptea, pe telefoanele părinților care se întorceau acasă de la serviciu, iar profesoara Philamena intra și ea în același timp cu ei, ca să le predea.

Fratele profesoarei estimează că sora lui lucra 70 de ore pe săptămână. A făcut-o pentru că i-a iubit pe elevi și a vrut să îi facă pe fiecare să se simtă special.

"Mulți dintre copiii cu care a lucrat nu au avut cea mai bună creștere, așa că încerca să se raporteze la ei din postura unei surori mai mari, ori a unei mătuși. Sora mea a avut și circumstanțe dificile în viața ei, așa că a avut o legătură specială cu copiii cu probleme de comportament”, a mai spus Belone. 

"Îi plăcea să se conecteze cu copiii și să îi facă fericiți. Aceasta a fost recompensa ei", a mai spus el.

Primele simptome Covid au apărut pe 12 noiembrie

Philamena Belone a început să se simtă rău pe 12 noiembrie, a spus fratele ei. Simptomele au fost minime la început, dar o tuse persistentă a trimis-o la camera de urgență. Medicii au diagnosticat-o cu Covid-19 și pneumonie.

Medicii i-au dat oxigen și a rămas acolo trei zile, dar dorința ei de a reveni la predare era puternică, a spus fratele ei. S-a dus acasă cu un rezervor de oxigen și o mască, continuând să predea. 

În decurs de două săptămâni, starea ei s-a înrăutățit și a fost dusă înapoi la spitalul din Albuquerque.

Deși la spital, ea a continuat să lupte și să-și liniștească familia că va fi bine. Philamena Belone nu a vrut niciodată ca cineva să se „agite” pentru ea și a fost o persoană foarte reținută.

Pe lângă misiunea ei de a educa elevii, Philamena Belone a fost o mamă devotată și iubitoare pentru cei trei copii ai ei. Mekaile Belone, în vârstă de 27 de ani, Quionna, în vârstă de 22 de ani, și Dion Dotson, în vârstă de 19 ani, îi deplâng moartea.

Familia a creat o campanie GoFundMe pentru a ajuta la acoperirea costurilor înmormântării lui Philamena Belone și și-au atins obiectivul de strângere de fonduri în 48 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O profesoară din SUA a ținut orele online cu masca de oxigen pe față, înainte să moară infectată cu Covid-19