Antena Meniu Search
x

Un club de MANELE, o fermă de porci şi un magazin de pantofi, printre afacerile familiei DRAGNEA. Cum încearcă liderul PSD, prin programul de guvernare, să ajute aceste afaceri

Un club de manele, o fermă de porci şi un magazin de pantofi se numără printre afacerile deţinute de familia lui Liviu Dragnea, mai exact de fiul liderului PSD, Ştefan Valentin Dragnea, care este un prosper om de afaceri în ciuda faptului că are nunai 28 de ani.

Un club de manele, o fermă de porci şi un magazin de pantofi se numără printre afacerile deţinute de familia lui Liviu Dragnea, mai exact de fiul liderului PSD, Ştefan Valentin Dragnea, care este un prosper om de afaceri în ciuda faptului că are nunai 28 de ani.

Potrivit site-ului bn24.ro, fiul lui Liviu Dragnea deţine un club de manele la Turnu Măgurele, o fermă de porci şi un magazin de pantofi de lux în Bucureşti.

Astfel, el deţine 60% din firma Briza Dunării Events SRL Alexandria, care a fost înfiinţată în septembrie 2016 şi care are ca obiect principal de activitate “restaurante“, partener de afacere fiindu-i Mădălin Ioniţă (44 de ani). Conform presei din Teleorman, Mădălin Ioniţă a fost șoferul președintelui PSD şi a operat şi până în septembrie 2016 clubul Briza Dunării de pe malul fluviului.

Conform paginii de Facebook a localului, Briza Dunării organizează concursuri de bikini şi concerte live de manele susţinute de Cătălin de la Alexandria şi Eugen de la Corabia. În timpul verii, clubul se transformă în Beach Club, având o plajă amenajată la Dunăre.

Interesant este că miercuri, după şedinţa săptămânală a Guvernului Grindeanu, Cabinetul a anunţat că a aprobat începerea unui program de susţinere financiară a centrelor de agrement, adică a IMM-urilor care doresc să înfiinţeze piscine, restaurante, cluburi, discoteci etc.

„Programul “Primul centru de agrement“ este o nouă politică publică, pe care Executivul o va promova conform Programului de Guvernare, primul pas fiind făcut astăzi, prin adoptarea unui Memorandum, urmând ca implementarea să înceapă după  aprobarea sa printr-un act normativ. Programul “Primul centru de agrement“ are scopul de a susține realizarea de investiții pentru crearea infrastructurii necesare desfășurării activităților de agrement, prin acordarea de garanții de către stat în procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investiție) pentru creditele de investiții destinate înființării și dezvoltării centrelor de acest tip”, se arată în comunicatul de miercuri al Guvernului.

Potrivit sursei citate, o altă afacere a fiului lui Liviu Dragnea este ferma de porci Salcia (SC Ferma Salcia SA) din Teleorman, care se ocupă de creşterea porcilor şi are un capital social de 801.835 lei, deţinut de S & P Investment management SRL - 99,84% şi Ilie Liviu Dragne (48 de ani) – 0,16%.

S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a fost înfiinţată în 2002, cu sediul social în Bucureşti şi cu numele Fdredo Sistem SRL. A fost redenumită LUDIKON SYSTEM SRL în 2009, iar anul trecut a fost mutată la Alexandria şi rebotezată S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL. Ştefan Valentin Dragnea a devenit asociat pe 10 aprilie 2014, iar asociat majoritar (90%) pe 23 aprilie 2014, dar demn de menţionat este faptul că firma a fost deţinută la un moment dat şi de un off-shore din Seychelles – LAWAS INVEST & TRADE Inc, reprezentat de George Aristide Minculescu (48 de ani).

La fel ca în cazul clubului de manele, Liviu Dragnea pare să aibă o iniţiativă legată de ajutorarea fermierilor. 

Astfel, notează site-ul bn24.ro, pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost pusă în 31 ianuarie, în ziua în care a fost emisă ordonanţa 13, în dezbatere publică o Ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea "Programului carne de porc din ferme românești – 200 capete = 10.000 euro". Textul spune că fermele de porci pot să aplice pentru un ajutor financiar de până la 2,5 milioane de euro dacă întrunesc o serie de condiţii, printre care şi aceea de a avea datorii.

În paralel, în Senat a fost depusă, marţi, o iniţiativă legislativă a unui grup de parlamentari PSD care copiază la virgulă textul proiectului de OUG publicat pe site-ul ministerului. Unul dintre iniţiatori, Ioan Dârzu, un bun prieten al lui Liviu Dragnea, susţine că proiectul s-a născut în septembrie anul trecut în urma unor dezbateri cu fermierii din România, care au venit cu propuneri şi au cerut să primească, după modelul celor din Polonia, subvenţii care să îi ajute să supraviețuiască competiției cu produsele din import. Dezbaterile pe textul de lege vor începe săptămâna viitoare la Comisia de agricultură din Senat.

Ferma Salcia a raportat în 2015 datorii de 49,9 milioane de lei. 

Cea mai exotică afacere a fiului președintelui PSD este magazinul de pantofi de lux din Bucureşti. În noiembrie 2015, Romcip SA (actuala SC Ferma Salcia SA) s-a asociat cu Pantofi Lux Şefan SRL Bucureşti şi cu Adrian Mlădinoiu (fostul şofer al lui Liviu Dragnea, numit de câteva săptămâni secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului) şi au înfiinţat Ştefan Burdea Shoes SRL Bucureşti. Această societate se ocupă de “comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încăltamintei”. 

Pagina de Facebook a firmei prezintă un magazin de lux în centrul Bucureștiului, unde se pot comanda pantofi realizaţi de designerul Ştefan Burdea.

De altfel, magazinul de pantofi al lui Valentin Dragnea are o colecţie destinată patrioţilor adevăraţi, cărora li se oferă pantofi cu tricolor sau cu motivele tradiţionale branduite de PSD în cadrul campaniei "mândru că sunt român”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un club de MANELE, o fermă de porci şi un magazin de pantofi, printre afacerile familiei DRAGNEA. Cum încearcă liderul PSD, prin programul de guvernare, să ajute aceste afaceri