Antena Meniu Search
x

Un poliţist din Bacău a murit, după ce s-a împuşcat cu arma personală. Bărbatul era anchetat pentru luare de mită

Un poliţist din Bacău a murit, după ce s-a împuşcat cu arma proprie pe care o deţinea pentru autoapărare.

de Monica Palade

la 25.12.2021, 20:25

Un poliţist din Bacău a murit, după ce s-a împuşcat cu arma personală. Bărbatul era anchetat pentru luare de mită

Agentul făcea parte din lotul mai multor polițiști din Dărmăneşti cercetați pentru luare de mită şi alte infracţiuni, după ce ar fi cerut bani de la şoferi, inclusiv de la investigatori sub acoperire, pentru a trece cu vedere abaterile la regimul rutier, informează reporterul Observator Clara Mihociu.

Descoperirea a fost făcută de soţia bărbatului, care a sunat la 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj Smurd care a efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic.

Cercetat pentru luare de mită

Din cauză că era cercetat penal, pe 19 decembrie, poliţiştul îşi pierduse dreptul de a purta armă şi i-a fost retrasă autorizaţia, astfel că avea un termen de 30 de zile să îşi predea şi arma personală, cu care s-a sinucis.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul era căsătorit şi avea o fată de 24 de ani. „Astăzi, în jurul orei 17.00, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112, de către o femeie de 46 de ani, din Dărmănești, despre faptul că, soțul său ar fi încercat să se sinucidă cu arma de autoapărare pentru care este deținător legal. La fața locului s-a deplasat un echipaj Smurd care a efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul a fost declarat decedat.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că, bărbatul în cauză era polițist la Formațiunea Rutieră din cadrul Poliției orașului Dărmănești, din anul 2011. La momentul utilizării armei asupra sa, acesta se afla singur la domiciliu.

La data de 18 noiembrie a.c, bărbatul a fost suspendat din funcție ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupție, iar din data de 17 decembrie a.c, se afla sub măsura arestului la domiciliu. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situație de fapt”, spune IPJ Bacău.

Reamintim că pe 17 noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în cursul anului 2021, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău – Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Patru din cei şase poliţişti audiaţi au fost reţinuti pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Aceştia erau acuzaţi că luau mita între 200 şi 500 lei pentru a nu constata abateri rutiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un poliţist din Bacău a murit, după ce s-a împuşcat cu arma personală. Bărbatul era anchetat pentru luare de mită