Antena Meniu Search
x

Video Urmărire cu focuri de armă în Botoșani. Șoferul și-a incendiat mașina, apoi a fugit prin porumb

Scene de film, ieri după-amiază, pe drumurile din Botoșani. Polițiștii de frontieră au urmărit kilometri buni mașina unui contrabandist de țigări. După o cursă nebună și focuri de armă trase înspre cauciucuri, șoferul fugar a reușit, totuși, să scape. Și-a incendiat mașina și a fugit prin porumb.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.10.2021, 11:31

Vezi și

Urmărire ca în filme și focuri de armă în Botoșani, după ce un șoferul unui autoturism nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor.

Traficantul de țigări a luat-o la sănătoasa prin porumb

Tânărul a apăsat pedala de accelerație și și-a continuat deplasarea. Ajuns pe un câmp din Roșiori, șoferul fugar și-a incendiat mașina și a luat-o la sănătoasa prin lanurile de porumb. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit în autoturism mai multe colete cu țigări de contrabandă.

"În data de 11.10.2021, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră botoșăneni, în colaborare cu polițiști din cadrul IPJ Botoșani, au desfășurat o acțiune punctuală pentru combaterea contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. În cadrul acțiunii desfășurate au identificat, în extravilanul localității Roșiori, județul Botoșani, un autoturism despre care existau informații că ar fi implicat în acte de contrabandă. Soferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor și, în consecință, aceștia au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea și, pe un câmp cu vegetație abundentă, și-a incendiat autoturismul, fugind prin lanurile de porumb.

Pe acelaşi subiect

Polițiștii de frontieră sosiți la fața locului au reușit să extragă, înainte ca focul să se extindă asupra întregului autoturism, mai multe colete cu țigări de contrabandă. Incendiul a fost stins de către pompierii de la ISU Botoșani, sosiți în scurt timp, existând pericolul extinderii acestuia în lanurile de vegetație uscată din apropiere", a transmis Poliția de Frontieră.

În prezent, oamenii legii efectuează în prezent cercetări pentru a identifica autoturismul şi şoferul bănuit de contrabandă. 

Șofer împușcat în cap de polițiștii de frontieră, tot la Botoșani. Mașina bărbatului era plină cu țigări de contrabandă

Un alt incident grav în care au fost implicaţi contrabandiştii de ţigări a avut loc pe raza judeţului Botoşani, săptămâna trecută. Un bărbat a fost împușcat în cap de un polițist de frontieră, noaptea trecută, în Santa Marei, județul Botoșani. Incidentul a avut loc după ce un echipaj al Poliției de Frontieră de la Românești au încercat să oprească un autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabanda cu țigări.

Potrivit STPF Botoșani, șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, mai mult a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze. Un polițist a fost acroșat de autoturism. În acel moment, poliţistul lovit de maşină a scos pistolul, trăgând în aer, dar şi spre maşina care trecuse de el, mai multe focuri de armă. Câteva dintre gloanţele trase au atins autoturismul aflat în mişcare, unul dintre acestea lovindu-l în cap pe șofer. Șoferul mașinii a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe drum și a intrat într-o lizieră. La fața locului s-a constatat că șoferul autoturismului este rănit, așa că polițiștii de frontieră au chemat o ambulanță prin 112 pentru a prelua persoana rănită. În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu tigari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Urmărire cu focuri de armă în Botoșani. Șoferul și-a incendiat mașina, apoi a fugit prin porumb