Antena Meniu Search
x

Video Ursul "Rambo" s-a ascuns iar de întreaga "armată" de specialişti a Ploieştiului. La finalul operaţiunii, animalul a venit de bunăvoie prin oraş la plimbare

În oraşul lui Caragiale, o schiţă e în plină desfăşurare. Autorităţile se chinuie de săptămâni să prindă un urs care se plimbă prin oraş. Noaptea trecută, o armată de oameni, a plecat iar pe urmele animalului sălbatic. Doar că nu au avut un plan pus la punct, iar misiunea a fost tot un fiasco. Specialiştii spun că strategia e greşită, ursul nu trebuie căutat cu lumini şi drone, ci în tăcere. Şi într-adevăr, când toată lumea s-a retras, animalul sălbatic a reapărut în oraş. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.08.2023, 19:43

Vezi și

Autorități: - Vorbim mult! Vorbim mult și degeaba! Cum îl găsim? N-am vânat în viața mea, nu știu cum e!

De trei săptămâni înceracă autorităţile din Ploieşti să pună mâna pe ursul poreclit de localnici Rambo. Pompieri, jandarmi, polițiști, medici veterinari şi vânători, în frunte cu primarul, au plecat iar noaptea trecută pe urmele animalului sălbatic. Operaţiunea a început cu stângul.

Ursul "Rambo" s-a ascuns iar de întreaga "armată" de specialişti a Ploieştiului

Autorități: Și acum ce facem? Așteptăm să iasă ursul tot aici?

Pe acelaşi subiect

- Nu știu, ce îmi propuneți, că dumneavoastră sunteți specialistul! Că doar nu mă întrebați pe mine cum prind ursul.

După o oră de discuţii şi fără niciun plan clar, au decis să plece, la noroc, în patrulare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Timp de două nopți, autoritățile din Ploiești au bâjbâit prin acest lan de porumb în căutarea ursului. Nu au avut, însă, nicio confirmare că animalul s-ar afla de fapt aici.

Dar şi dacă l ar fi găsit apărea altă problemă.

Autorități: - Am voie să îl tranchilizez doar prin cuşti? De ce nu ştiu lucrul ăsta de ieri? Este foarte clar că alungarea nu are nicio legătură că înseamnă că îl mut dintr-un cartier în altul. Înseamnă că nu suntem zdraveni la cap.

Şi totuşi ursul nu se lasă păcălit chiar dacă forţele de intevenie l-au ademenit cu toate bunătăţle.

Autorități: - Dacă era să mănânce animal, rupea un animal până acum. Dar nu a rupt niciun animal, nu s-a văitat nimeni. Înţelegi? S-ar putea el să fie doar pe fructe, că e mic.

- Adică e vegetarian!  

După câteva ore de veghe în lanul de porumb, s-au dat bătuți. Nu i-a ajutat nici ora, nici echipamentul. Dacă în prima noapte a operaţiunii au avut drone, macarele şi camere d etermoviziune împrumutate de la ISU Brașov, a doua noapte s-au descurcat cu propriile echipamente.

Andrei Volosevici, primar Ploiești: Nu vezi aici nimic! Este clar că va trebui să ne cumpărăm şi noi două drone.

Specialiștii cred că intervenţia a fost greşită, prea mult zgomot a pus ursul pe fugă.

Ionel Ciobotaru, medic veterinar: În habitatul lor natural nu există mașini, nu există arme de foc, nu există fluiere. Ei de obicei trăiesc foarte izolat. Zgomotul, respectiv simțul olfactiv, este unul care este foarte dezvoltat, extrem de dezvoltat la un animal sălbatic.

Pentru a doua noapte consecutiv ursul a apărut când nu l mai căuta nimeni. Ba chiar acum s-a apropiat de centrul oraşului. Specialiştii spun că ursul ar avea în jur de 3 ani şi 150 de kilograme. Localnicii fac haz de necaz.

Localnici-reporter: Mă duc să îi dau o pâinică, să mănânce și el?

- Să nu sară ursoaica pe tine!

- E destul de periculos.

- Aveți animale?

- Păsări. Incompetență mi se pare.

- Vă e teamă?

- Normal.

La sfârşitul lunii trecute, veterinarii au reuşit să împuşte ursul cu tranchilizant. Deşi l-au nimerit, nu a adormit. Le-a scăpat printre degete şi a dispărut. La noapte, autoritățile mai fac o încercare de prindere a ursului. Spun că au pregătit misiunea mult mai bine, au montat cuşti, au camere cu termovuziune şi o armată de vânători pregătiţi să l prindă pe Rambo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ursul "Rambo" s-a ascuns iar de întreaga "armată" de specialişti a Ploieştiului. La finalul operaţiunii, animalul a venit de bunăvoie prin oraş la plimbare