Antena Meniu Search
x

Video Val de anchete după prăbușirea avionului militar Mig21 Lancer

Accidentul aviatic petrecut ieri după-amiază în judeţul Mureş a declanşat un val de anchete! Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp, iar aseară a fost adus în Capitală cu un avion militar.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.04.2021, 09:57

Vezi și

Accident aviatic la marginea oraşului Reghin, pe un câmp din apropierea unor sate. Un avion militar Mig21 Lancer s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament. Pilotul a reuşit să se catapulteze în ultimul moment şi să scape cu viaţă.

Ancheta este în plină desfășurare fiind abia la început, dar aseară procurorii Parchetului Militar  din Cluj-Napoca au stat la locul accidentului până târziu după lăsarea întunericului. 

Astăzi, anchetatorii se vor întoarce acolo, vor urca din nou pe câmpul unde s-a prăbușit avionul pentru a analiza epava acestuia bucată cu bucată, astfel încât să afle cu exactitate de ce avionul nu a mai putut fi controlat. 

Vor să afle acest lucru cât mai repede pentru că, până vom avea primele concluzii, celelalte avioane MIG21 Lancer pe care le are Armata Română sunt ținute la sol. 

Pe acelaşi subiect

Între timp, în cursul serii, pilotul în vârstă de 37 de ani a fost transferat de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș cu o aeronavă Spartan la Spitalul Militar din București, acolo unde primește tratament de specialitate și unde se reface, dar starea sa este stabilă  și medicii spun că viața nu i-a fost pusă în pericol.

Anchetă după prăbuşirea avionului militar

Un avion militar MiG-21 LanceR care făcea un zbor de instrucție s-a prăbușit marți după-amiază în județul Mureș, iar pilotul a reușit să se catapulteze. Aeronavele MiG 21 sunt în dotarea Forțelor Aeriene Române de mai bine de jumătate de secol.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, aeronava MiG 21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii făcea un zbor de instrucție. Avionul s-a prăbușit în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului, precizează MApN.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar din Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Val de anchete după prăbușirea avionului militar Mig21 Lancer