Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pilotul Andrei Criste, care s-a catapultat dintr-un MIG-21 LanceR, a fost adus la București cu o aeronavă C-130 Hercules

Pilotul avionului militar care s-a prăbușit în apropierea orașului Reghin a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București. Potrivit ultimelor informații, starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă.

de Ana Maria Ghiarasim

la 20.04.2021 , 21:53

Transferul pilotului a fost realizat marți seară, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

După ce s-a catapultat din avion, pilotul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Medicii au constatat că viața sa nu este în pericol și au autorizat transferul pacientului la București.

Andrei Criste are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice

Vezi și

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

„Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, a anunțat MApN.

Un avion de tipul MIG al MApN s-a prăbușit marți în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat, iar aeronava a căzut într-o zonă nelocuită, fără a provoca victime sau pagube materiale.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Pilotul Andrei Criste, care s-a catapultat dintr-un MIG-21 LanceR, a fost adus la București cu o aeronavă C-130 Hercules