Antena Meniu Search
x

Video Val de sprijin pentru Simona Halep. Marile nume din tenis care cred în nevinovăția ei: "Nicio șansă să fi făcut ceva ilegal"

Val de sprijin pentru Simona Halep, după o nouă acuzaţie din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Antrenorul Patrick Mouratoglou acuză deschis faptul că ancheta este una nedreaptă, pentru că româncei i s-au respins dovezile nevinovăţiei pe bandă rulantă. Daren Cahilll, cel cu care Simona a câştigat primul Grand Slam, spune că o susţine 100%. La fel şi numeroase actuale sau foste jucătoare de tenis. 

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 20:22

Vezi și

Antrenorul rupe tăcerea după 8 luni de la suspendarea Simonei Halep pentru dopaj cu Roxadustat. Spune că a făcut acest lucru pentru că nu mai e convins că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului face o investigaţie corectă. 

"Sunt extrem de șocat de felul în care este dus acest caz. Am crezut că ITIA va urmări obiectivul de a stabili adevărul. Dar în mod evident încearcă să demonstreze culpa ei, chiar dacă ea a avut posibilitatea de a aduce multiple dovezi ale nevinovăţiei ei încă din decembrie 2022", a scris pe reţelele de socializare Patrick Mouratoglou.

Francezul cere forului sportiv, în declaraţia întinsă pe patru pagini, "să înceteze această hărțuire de neconceput și constantele amânări ale audierii" pentru că ştie că "nu e NICIO ȘANSĂ să fi făcut vreodată ceva ce e ilegal". 

Simona Halep vrea un proces rapid la Londra

Pe acelaşi subiect

Simona Halep a declarat încă de luna trecută că cere doar să fie judecată cât mai repede de Tribunalul independent de la Londra.

Simona Halep: Nu cer să fiu tratată preferenţial. Vreau doar să fiu judecată. E cea mai mare luptă pe care am dus-o vreodată în viaţa mea, în cariera mea. Am simţit sprijinul emoţional din partea oamenilor, a fanilor, a tuturor până la urmă. Simt că ei au încredere în mine că nu aş fi luat ceva care este interzis. Şi asta mă face să mă simt puternică, să mă întorc pe teren şi să lucrez din greu să ajung la nivelul la care eram înainte sau poate chiar mai sus.

Şi Daren Cahill este de partea fostei sale eleve cu care a obţinut titlul de la Roland Garros. "Încrederea în Simona şi sprijinul meu pentru ea sunt de neclintit. Aştept să-şi prezinte cazul cât mai repede", a declarat antrenorul australian.

Val de prijin pentru jucătoarea româncă de tenis, după acuzațiile de dopaj

Fosta mare campioană Chris Evert îi susţine şi ea cauza. Americanca spune într-o postare că "e foarte greu pentru mine să cred că a folosit substanţe dopante". 

Şi fostul număr 1 mondial Ashleigh Barty spunea de curând într-un interviu că "e greu să găsești pe cineva care nu și-ar dori ca Simona să revină în tenis și să facă ceea ce iubește să facă, adică să concureze pe marile scene ale sportului, împotriva celor mai bune jucătoare din lume". 

Audierea Simonei Halep ar trebui să aibă loc pe 28 mai, dar, potrivit unor surse, ar urma să fie amânată cel puţin trei săptămâni, din cauza noilor acuzaţii legate de nereguli ale paşaportului biologic al sportivei din Constanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Val de sprijin pentru Simona Halep. Marile nume din tenis care cred în nevinovăția ei: "Nicio șansă să fi făcut ceva ilegal"