Antena Meniu Search
x

Mesaj puternic de susținere pentru Simona Halep, de la omul care a ajutat-o să ajungă numărul 1 WTA

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, şi-a reiterat încrederea în sportivă şi în corectitudinea ei, printr-un mesaj postat în social media, duminică, la două zile după ce ITIA a anunţat o nouă acuzaţie la adresa fostului lider WTA.

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 16:46

jucătoarea de tenis Simona Halep
Mesaj puternic de susținere pentru Simona Halep, de la omul care a ajutat-o să ajungă numărul 1 WTA - Profimedia Images (arhivă)

“Susţin fiecare cuvânt din declaraţia mea iniţială din octombrie. Încrederea mea în Simona şi susţinerea ei sunt neclintite. Aştept cu nerăbdare ca ea să aibă şansa de a-şi prezenta cazul comisiei independente cât mai curând posibil”, a notat Cahill în social media, distribuind mesajul de vineri seară al Simonei Halep.

Darren Cahill a susținut-o pe Simona Halep și la primul scandal de dopaj

În 23 octombrie 2022, Cahill a transmis un mesaj de susţinere pentru Simon Halep, prin intermediul unei reţele de socializare. Cahill s-a declarat sigur că Simona nu a luat cu bună ştiinţă o substanţa interzisă: ”Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aş vrea să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi despre sportivul alături de care am lucrat timp de şase ani. În primul şi cel mai important rând: nu există absolut nici măcar o şansă ca Simona să fi luat cu bună ştiinţă sau intenţionat vreo substanţă de pe lista celor interzise. Nici o şansă. Zero. Ea este o sportivă care era preocupată permanent de orice i-ar fi fost prescris de un medic (ceea ce s-a întâmplat rar) sau despre orice supliment pe care îl folosea sau l-ar fi luat în considerare. Vorbele ei erau întotdeauna: ”Verificaţi de două ori, de trei ori, pentru a vă asigura că este legal şi permis. Altfel, dacă nu sunteţi siguri, nu iau nimic”.

Simona a fost testată de multe ori, la turnee sau la întâmplare. Niciodată nu s-a plâns de asta, pentru că ştia că toţi jucătorii din circuit erau testaţi la fel de des. Integritatea Simonei este ireproşabilă, iubeşte jocul şi este o persoană cu picioarele pe pământ, care îşi respectă semenii ca o campioană umilă şi abordabilă. Am stat cu mândrie alături de ea. Onestitatea a fost, întotdeauna, cea mai mare putere şi cea mai mare slăbiciune a ei. Pune-i o întrebare la o conferinţă de presă şi ea va da un răspuns sincer. Şi-a construit o carieră uimitoare alegând să facă lucrurile pe calea cea grea. Pe calea cea bună. Eu cred în ea! Acum mai mult ca niciodată! Eu îi sunt alături Simonei”, a scris el atunci.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep, acuzată de o a doua încălcare a regulamentului antidoping

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza "neregulilor în paşaportul său biologic". În luna octombrie a anului trecut, Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în ambele probe biologice preluate la US Open 2022.

"Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut", se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Mesaj puternic de susținere pentru Simona Halep, de la omul care a ajutat-o să ajungă numărul 1 WTA