Antena Meniu Search
x

Video "Vor copiii să sară, opriţi-i!" Momentul în care s-a instaurat cu adevărat panica, după ce roata de la Târgul de Crăciun din Constanţa s-a blocat cu 45 de oameni

Incident extrem de grav care se putea încheia tragic. 45 de oameni, între care 29 de copii, au rămas blocaţi în roata panoramică de la târgul de Crăciun din Constanța. Speriaţi şi disperaţi, unii copii au vrut să sară din roată. De parcă nu ar fi fost suficient de dramatic în timpul intervenţiei de salvare, roata a pornit din nou în viteză.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 19:21

Vezi și

"Vor copiii să sară de acolo, opriţi-i! Uitaţi, uitaţi! Ia uitaţi-vă!" Sunt momente de groază la Târgul de Crăciun de la Constanţa. De jos, părinţii, se uită înspăimântaţi la copiii lor care au rămas blocaţi la zeci de metri înălţime, în roata panoramică. Copiii plâng şi ţipă, iar părinţii disperaţi încearcă să treacă de pompieri şi să-i salveze singuri. 

Spaima copiilor blocaţi în roată, la Târgul de Crăciun din Constanţa

O mamă priveşte îngrozită cum copiii ei vor să se arunce de la înălţime. "Am înţeles că a vrut cineva să se arunce. Uite, de acolo! Erau copiii mei", povesteşte un părinte.

Panica s-a instalat cu puţin îniante de ora 19, oră la care Târgul de Crăciun era extrem de aglomerat. Martorii spun că se vedeau scântei înainte ca roata să se defecteze, dar nimeni nu a intervenit. Apoi s-a auzit o bubuitură şi instalaţia s-a oprit brusc. Zeci de oameni au rămas suspedaţi, în bătaia vântului, în cabinele care nu sunt închise.

Pe acelaşi subiect

În timpul operaţiunii de salvare, roata panoramică a pornit brusc

"Vai de capul nostru!", se aude pe o filmare. Şi ca să fie coşmarul complet, în timp ce pompierii încearcă să salveze oamenii blocaţi la 36 de metri înălţime, cât o clădire cu 10 etaje, roata uriaşă reporneşte brusc cu o viteză ameţitoare.

"Şi au rămas copiii chiar... Dintr-o dată s-a învârtit foarte, foarte tare. Şi au rămas în roată şi li s-au spart cioburile în cap!", spune un părinte. "Deodoată s-a blocat, au început oamenii să ţipe. Cel mai mult s-au panicat când au oprit de tot curentul şi a început iar şi a dat o tură foarte rapid şi în momentul ală a început lumea să se panicheze", zice un martor.

Operaţiunea contracronometru s-a întins pe 20 de minute. Enorm pentru oamenii care aşteptau salvarea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar spaima îi va urmări o viaţă. "Roata a fost repusă în funcţiune, iar persoanele au fost extrase din cabine în siguranţă. Au fost evacuaţi în total 16 adulţi şi 29 de copii, care din fericire nu au nevoie de îngrijiri medicale", a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Cum a fost posibil incidentul de la Târgul de Crăciun din Constanţa

Organizatorul târgului susţine că roata are toate autorizaţiile necesare. Şi totuşi cum a fost posibil un incident atât de grav? 

"E autorizaţie pentru roată, pentru târg, pentru tot. ISCIR, care e autorizaţia pentru utilaje şi autorizaţie de funcţionare a târgului. A fost o fluctuaţie de tensiune din generator, roata a avut o defecţiune tehnică. În situaţiile date, ea se descarcă manual", spune Adrian Grecu, organizator târg.

Reprezentanţii firmei care deţin roata panoramică nu au nicio explicaţie pentru oameni.

Roata va fi pusă din nou în funcţiune săptămâna viitoare, după ce autorităţilor vor verifica instalaţia. Târgul de Crăciun a fost deschis pe 30 noimebrie, şi încă de la inaugurare localnicii au reclamat faptul că roata panoramică blochează aproape complet intrarea în Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Vor copiii să sară, opriţi-i!" Momentul în care s-a instaurat cu adevărat panica, după ce roata de la Târgul de Crăciun din Constanţa s-a blocat cu 45 de oameni