Antena Meniu Search
x

Video Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România se deschid, rând pe rând, începând de vineri. Unde a fost adus un brad cât un bloc de 9 etaje

Cu 39 de zile înainte de Crăciun, marile oraşe intră, deja, în atmosfera de sărbătoare. Mâine se deschid târgurile de la Sibiu şi la Craiova. Roţi panoramice, colinde şi căsuţe cu turtă dulce şi vin fiert vor crea de acum decorul de Crăciun. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 21:28

Vezi și

Două milioane de luminiţe colorate înveselesc localnicii din Craiova în aşteptarea marii deschideri a Târgului de Crăciun. Tematica este de poveste: crăiasa zăpezii. Chiar dacă nu va ninge, oamenii sunt nerăbdători. "Ceva deosebit! Probabil că din alte puncte de vedere se poate şi mai frumos, dar nouă ne place", spune un localnic.

Târgurile de Crăciun se deschid în ţară

Pregătirile pentru târgul de Crăciun de la Craiova au început demult - oraşul are o reputaţie de apărat. "Anul trecut am fost pe locul trei în cadrul celor mai frumoase Târguri de Craciun din Europa şi acest lucru ne-a obligat să începem pregătirile încâ din primăvara acestui an. Avem o tematică noua, avem decoraţiuni noi", a declarat un organizator. 

Unul dintre cele mai vizitate Târguri de Crăciun din ţară, cel de la Sibiu, se extinde anul acesta în curtea Palatului Brukenthal. De vineri, turiştii pot admira şi luminile spectaculoase din Piaţa Mare. "Este cu adevărat minunat ce se întâmplă aici. Se vede atmosfera şi începem să îl aşteptăm pe Moş Crăciun", spune o femeie. 

Pe acelaşi subiect

Două târguri de Crăciun în Bucureşti şi Cluj

Pentru Bucureşti, un târg de Crăciun nu este suficient. Voi fi două, ca anul trecut: în parcul Drumul Taberei şi în faţa Parlamentului.

"Pe 30 noiembrie se deschide şi târgul de Crăciun din Capitală, tot aici în Piaţa Constituţiei. Organizatorii au montat deja căsuţele pentru comercianţi, dar şi căsuţa Moşului, iar aici va fi pus un brad înalt de 30 de metri, decorat cu mii de lumini", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Cluj-Napoca vrea să ţină pasul cu Bucureştiul. Va avea două târguri de sărbători. Unul de iarnă, în faţa Sălii Sporturilor, altul - cu tematică de Crăciun. 

"Din 24 noiembrie, Piaţa Unirii se va transforma în planeta Crăciun. 75 de căsuţe iluminate şi decorate de sărbători vor găzdui produsele de sezon ale producătorilor locali. Tot aici a fost amplasată şi o roată panoramică, urmează caruselul, dar şi o scenă unde seară de seară vor fi concerte de colinde", spune Alex Prunean, reporter Observator.

Brad cât un bloc de 9 etaje la Braşov

Şi Braşovul se pregăteşte de sărbătoare. Aseară, un brad cât un bloc cu nouă etaje a fost instalat în Piaţa Sfatului şi va fi împodobit feeric. "Bradul ridicat în Piaţa Sfatului are o înălţime de aproximativ 26 de metri şi a fost adus de pe o păşune situată în apropierea staţiunii Poiana Braşov", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Suceava este cu un pas înainte. Primăria a făcut aseară probe pentru iluminatul festiv, iar un brad enorm tronează deja în centrul oraşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România se deschid, rând pe rând, începând de vineri. Unde a fost adus un brad cât un bloc de 9 etaje