Antena Meniu Search
x

"Vrei să te bat cu pistolul în mână?" Vitejii care amenințau polițiștii, în Gorj, duminică, mielușei după ce au fost reținuți (video)

"Vrei să te bat cu pistolul în mână?", strigau doi tineri la polițiștii veniți să-i liniștească duminică, la Stănești. Vitejii care amenințau polițiștii, în Gorj, erau mielușei luni de dimineață, după ce au fost reținuți.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 15.06.2020, 10:52

  • Doi interlopi din Buzău au fpcut circ pe stradă, în Gorj.
  • Încătușat, unul dintre ei înjura și amenința polițiștii.

Doi interlopi din Buzău au mobilizat zeci de polițiști, după ce au provocat un scandal duminică seara, în comuna Stănești din Gorj. La bustul gol, cei doi s-au încăierat prima oară cu echipajul venit să aplaneze un conflict iscat acolo unde petreceau tinerii. 

În plină stardă, cu zeci de martori, în timp ce polițiștii încercau să-i țină la distanță cu pistoalele scoase, unul dintre interlopi vine amenințător spre agenți și strigă: "Ieși, vrei să te bat cu pistolul în mână? Vrei să te bat?" Unul dintre scandalagii e deja încătușat, dar polițiștii nu îndrăznesc să se mai apropie de el.

Cei doi înjură și amenință încontinuu, fără ca agenții să se mai apropie de ei. Din contră fac pași în spate și se îndepărtează. În câteva minute sunt chemate ajutoare, zeci de alți polițiști venind la Stănești. Interlopul care fusese încătușat a fost imediat reținut. 

"Urmare a unui apel la 112, prin care se sesiza o stare conflictuală, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, reușind imobilizarea unui bărbat, moment în care, mai multe persoane au intervenit, pentru a-l scăpa. 

Pe acelaşi subiect

Imediat, polițiștii, prezenți la fața locului, au solicitat sprijin, astfel încât, spre localitatea respectivă, au fost redirectionate echipaje de ordine publică și ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale. 

În prezent, unul dintre cei doi agresori, un tânăr, de 23 de ani, din judetul Buzău, se află in custodia Politiei, iar celălalt, a fost identificat și este căutat de către forțele de ordine. 

Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.

Precizăm că, la momentul intervenției în cadrul unui eveniment, polițiștii acționează gradual si proportional, scopul nostru fiind evitarea escaladarii conflictului, prevenirea actelor de violență si foarte important, salvarea de vieți.", a fost comunicatul dat de Poliție imediat după incident.

Cel de-al doilea, care amenința polițiștii cu bătaia, a fost prins și el aproape de miezul nopții, fiind audiați apoi la sediul IPJ Gorj până luni de dimineață.

Cei doi viteji au fost filmați luni, înainte de ora 7, când ieșeau încătușați și escortați din sediul poliției, după ce au primit mandat de reținere de 24 de ore. Erau de această dată spășiți, niciunul neridicând privirea din pământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » "Vrei să te bat cu pistolul în mână?" Vitejii care amenințau polițiștii, în Gorj, duminică, mielușei după ce au fost reținuți (video)