Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei de 15 iunie

Ești pe grabă? Te ajutăm să afli, pe scurt, știrile importante ale zilei de 15 iunie, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 01:35

Sală de clasă cu bănci goale
Proba la română de la Evaluarea Națională începe luni pentru peste 170 de mii de elevi de clasa a VIII-a - Inquam Photos/Octav Ganea
  • Ziua probei la română la Evaluare Națională.
  • Polițiști amenințați și înjurați în Gorj.

1. Evaluare Națională pentru 170 de mii de elevi de clasa a VIII-a

Prima probă la Evaluarea Națională din acest an se desfășoară astăzi. Peste 170 de mii de elevi de clasa a VIII-a dau examen la română. Citește pe larg.

2. Polițiști amenințați și înjurați de un tânăr pe care l-au încătușat și de prietenii săi

Un scandal de proporții a fost surprins pe o stradă din comuna Stănești, județul Gorj. Polițiștii chemați să aplaneze un conflict au fost amenințați și înjurați de un tânăr pe care îl încătușaseră și de alți indivizi care i-au venit în ajutor. Află mai mult.

3. Criminalul care a incendiat o fată în Mehedinți a ucis 5 persoane, inclusiv o gravidă

De mai bine de 24 de ore, medicii din Bucureşti se luptă să salveze fata de 17 ani, incendiată în propriul dormitor de un criminal în serie. Între timp, individul acuzat de tentativă de omor s-a întors în spatele gratiilor pentru 30 de zile. Citește pe larg.

4. Tatăl copilului luat de viitură în Bihor era băut și avea permis suspendat

Un băieţel de patru ani din Bihor a murit înecat după ce a fost luat de ape. Tatăl său s-a urcat la volan băut şi fără permis pe ploaie torenţială. Citește mai mult.

5. În imagini: Cum s-au pregătit grecii pentru a primi turiștii în acest sezon

Sunt mulţi români care abia aşteaptă să spună din nou Kalimera. Grecii fac ultimele pregătiri înaintea valului de turişti: şi-au pus mască de protecţie, au mutat puţin mesele ori şezlongurile de pe plajă şi au adaptat tavernele la noile reguli. Vezi video.

Prognoza meteo pentru astăzi

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată. În vestul, centrul, sudul ţării şi local în rest, vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

Temperaturile maxime, în general mai scăzute decât în ziua precedentă, se vor încadra între 19 grade în estul Transilvaniei şi 28 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei de 15 iunie