Antena Meniu Search
x

Zi importantă pentru Regele Mihai. Secretele vieţii sale amoroase

Un trecut plin de mistere şi aventuri. Regele Mihai a luat viaţa în piept de la o vârstă fragedă şi chiar dacă în ultimii ani s-a vorbit mult despre el, puţine se ştiu despre viaţa sa amoroasă.

 Astăzi se împlinesc 17ani de când Regele Mihai a revenit din exil. Pe 28 februarie 1997 a fost prima dată după 1989 când sosirea suveranului a fost acceptată de toate formaţiunile politice iar Regele Mihai a reprimit paşaport românesc.

Regele Mihai I al României a avut o viaţă zbuciumată. În plan amoros, însă a fost destul de discret.

Prima iubită a Regelui a fost Lulu Malaxa, fiica marelui, dar controversatului industriaş interbelic Nicolae Malaxa. Cei doi s-au cunoscut în vara anului 1938 când nici unul nu împlinise 18 ani. Erau la prima lor dragoste şi auspiciile păreau fericite, atât Carol al II-lea, cât şi Nicolae Malaxa încurajând relaţia.

Abdicarea Regelui Carol al II-lea în toamna anului 1940 l-a adus pe Mihai pe tronul rămas liber.Relaţia Prinţului redevenit Rege al României cu Lulu Malaxa s-a rupt din raţiuni de stat şi din influenţele familiei. Lulu Malaxa s-a căsătorit cu medicul George Emil Palade.

O poveste mai puţin ştiută a fost cea legată de o faimoasă actriţă italiancă cu care Regel ear fi avut o relaţie. Regele Mihai a cunoscut-o pe actriţa Mariella Lotti în 1939, când ambii aveau 18 ani. Actrița se afla în România pentru a da o primă reprezentaţie de gală la teatrul regal din Bucureşti.

Povestea a ieşit, însă la iveală în 1948 când jurnalul France Dimanche relata despre povestea de dragoste dintre Regele Mihai al României şi actriţa italiană, celebră în epocă, Mariella Lotti.

Conform cotidianului, actriţa ar fi stat o perioadă la Bucureşti pentru a fi alături de iubitul ei. Nevoită să plece în Italia, pentru a onora mai multe contracte, Mariella i-a scris nenumărate scrisori de dragoste Regelui Mihai, care nu i-a răspuns cu aceeaşi afecţiune.

Drept urmare, publicaţia France Dimanche îşi anunţa cititorii prin titlul de la prima pagină că “Abandonată de Mihai de România, actriţa Mariella Lotti se retrage la mănăstire”.

În aprilie 1948, când a apărut materialul în France Dimanche, Regele Mihai se afla de câteva luni în exil şi era logodit cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma, cu care avea să se căsătorească în luna iunie a aceluiaşi an. În acest context, France Dimanche scotea la lumină o poveste de dragoste neştiută, care se consumase înaintea logodnei regelui.

Totuşi, p utem spune că marea sa iubire a fost prinţesa Ana. Povestea regală a iubirii dintre Mihai şi Ana începe în anul 1947, în Londra, acolo unde cei doi s-au cunoscut. Regele Mihai, însoţit de mama sa, Regina Elena, au participat la căsatoria Principesei Elisabeta II a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh.

După ce s-au impresionat reciproc, la numai o săptămână de când s-au cunoscut, Regele Mihai i-a cerut mâna Principesei Ana de Bourbon-Parma.

Sursă: evz.ro

historia.ro

cultural.bzi.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Zi importantă pentru Regele Mihai. Secretele vieţii sale amoroase