Antena Meniu Search
x

A aflat că soţia şi fiicele sale au fost luate ostatice dintr-un videoclip pe internet. Israelianul e disperat: "Nu ştiu ce să fac, am nevoie de ajutor"

Război în Israel. Teroarea războiului îşi pune amprenta asupra civililor, oamenii a căror viaţă a fost distrusă iremediabil de conflictul pornit de gruparea teroristă Hamas. Sute de oameni nevinovaţi au fost omorâţi sau luat ostatici, în timp ce familiile lor le publică fotografiile în speranţa că vor fi găsiţi şi recuperaţi în siguranţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.10.2023, 12:57

- X/Twitter

Yoni Asher, un rezident din regiunea Sharon, a povestit pentru CNN că şi-a recunoscut soţia într-un videoclip devenit viral pe reţelele de socializare, în care un grup de persoane sunt urcate într-un camion flancat de militarii Hamas. „Allah Akbar” ( Dumnezeu este Mare) este scandat pe tot parcursul videoclipului.

Bărbatul a aflat că soţia şi fiicele sale au fost răpite de pe internet

Înregistrarea o arată pe femeie în interiorul camionului, în timp ce unul dintre militari îi pune o eşarfă pe cap. Asher a declarat pentru CNN că femeia este soţia lui şi că a trimis videoclipul peste tot, în speranţa că va creşte gradul de conştientizare a situaţiei lor, dar şi pentru că speră că îşi va regăsi partenera în viaţa.

Bărbatul a spus că soția și fetele sale erau în vizită la soacra lui în Nir Oz, un kibbutz de lângă granița cu Gaza. El a spus că bănuia că ar fi putut fi răpiți pentru că nu mai răspundeau la telefon. A verificat locaţia soţiei sale şi a aflat că se afla în Gaza. La scurt timp în aceeaşi zi a văzut videoclipul cu ea.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Nici nu știu care este situația cu privire la ostatici și situația nu arată bine. Nu ştiu ce să fac, am nevoie de ajutor”, a spus el. A adăugat că soția și soacra lui au cetățenie germană și au cerut ajutor guvernului german.

Război în Israel, după ce gruparea Hamas a atacat sudul cu rachete

O sursă a ministerului german de externe a declarat pentru CNN că „Biroul Federal de Externe și ambasada Germaniei din Tel Aviv sunt în contact strâns cu autoritățile israeliene pentru a clarifica dacă și în ce măsură cetățenii germani sunt afectați”.

Purtătorul de cuvânt internațional al Forțelor de Apărare Israelului, Lt. Col. Jonathan Conricus a declarat sâmbătă lui Wolf Blitzer de la CNN că numărul de civili capturați de Hamas este „din păcate, un număr semnificativ”.

Un purtător de cuvânt al Poliției Israelului a declarat pentru CNN că familiile care doresc să raporteze dispariţia rudelor trebuie să vină la cea mai apropiată secție de poliție, dar doar în momentele de siguranţă, iar în rest sunt rugaţi să rămână în case. Poliția a sugerat rudelor să aducă fotografii și obiecte personale din care pot fi extrase probe de ADN pentru a ajuta la identificare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » A aflat că soţia şi fiicele sale au fost luate ostatice dintr-un videoclip pe internet. Israelianul e disperat: "Nu ştiu ce să fac, am nevoie de ajutor"