Antena Meniu Search
x

A început faza decisivă a contraofensivei. Care este strategia Ucrainei: "Acesta este marele test!", "Ruşii sunt sub presiune"

Război în Ucraina. Ucraina a început fază principală a contraofensivei sale, susţine publicaţia americană The New York Times. Mii de soldaţi au intrat în ofensiva care a început de aproape două luni din sud-estul ţării, mulţi dintre ei antrenaţi și echipaţi de Occident și, care până acum, au fost ținuţi  de rezervă. "Acesta este marele test", a comentat un înalt oficial american.

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 10:57

A început faza decisivă a contraofensivei. Care este strategia Ucrainei: "Acesta este marele test!", "Ruşii sunt sub presiune"
Soldat ucrainean în Bahmut - Profimedia

Oficialii ruși au anunţat de miercuri dimineaţă un atac masiv la sud de Orikhiv, un oraș controlat de Ucraina şi aflat la 97 de km nord de Marea Azov, unde ucrainenii au folosit aproximativ 100 de vehicule blindate. Mai mulţi oficiali  americani care au vorbit sub condiţia anonimatului au confirmat lansarea unei noi faze, una decisivă, a contraofensivei ucrainene

Oficial american, despre faza decisivă a contraofensivei: "Acesta este marele test"

"Acesta este marele test", a transmis un înalt oficial american. Informaţiile americanilor au fost confirmate de rapoarte de pe câmpul de luptă, unde miercuri dimineaţă au izbucnit bătălii de artilerie puternice de-a lungul frontului de sud în regiunea Zaporojie. Iar Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a anunţat un atac "masiv" și bătălii aprige la sud de Orikhiv.

Vladimir Rogov, un oficial numit de Moscova în sudul Ucrainei, a declarat că atacul a implicat trupe ucrainene care fuseseră antrenate în străinătate și care erau echipate cu aproximativ 100 de vehicule blindate, inclusiv tancuri Leopard, de fabricație germană și vehicule blindate de luptă Bradley, de fabricație americană.

Pe acelaşi subiect

Obiectivul ucrainenilor este de a tăia așa-numitul coridor terestru dintre teritoriul ucrainean ocupat de ruși și peninsula Crimeea sau cel puțin de a avansa suficient de mult pentru a pune peninsula în raza de acțiune a artileriei ucrainene, potrivit NYT.  Noua operațiune, dacă reușește, ar putea dura între una și trei săptămâni, au transmis oficialii ucraineni celor de la Washington.

Ucrainenii au făcut eforturi să găsească un punct slab în puternica apărare rusă

Oficialii americani au descris strategia de a declanşa acum faza decisivă a contraofensivei, făcând referire la 3 argumente sau motive principale. Forțele ucrainene au făcut în ultimele două luni progrese: au curățat câmpurile minate și fortificațiile rusești și au simțit că au o fereastră de oportunitate după demiterea comandantului regional rus.

În plus, artileria ucraineană a lovit tot mai mult şi mai puternic în spatele liniei de front, oferind o vulnerabilitate care poate fi exploatată dacă forțele Kievului ar trece prin apărarea rusă, potrivit sursei citate. 

"Rușii sunt sub presiune", a comentat ieri un oficial occidental referindu-se la faptul că atacurile ucrainene din ultimele săptămâni i-au forţat pe ruşi să se desfăşoare mai subţire pe o distanţată mai mare a frontului, oferind Kievului posibilitatea de a găsi puncte slabe în apărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » A început faza decisivă a contraofensivei. Care este strategia Ucrainei: "Acesta este marele test!", "Ruşii sunt sub presiune"