Antena Meniu Search
x

Video A plouat cu rachete în sudul Ucrainei. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"

Coincidenţă sau nu, anunţul Rusiei că renunţă la atacurile asupra capitalei vine după câteva zile în care trupele ucrainene au împins soldaţii Moscovei tot mai departe de Kiev. Trupele ruse continuă însă ofensiva în mai multe oraşe, precum Nikolaev sau Harkov. Tirurile de rachete, care ucid zilnic zeci oameni, nu se opresc zi şi noapte.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 30.03.2022, 12:48

Vezi și

De la primele ore ale zilei, a plouat cu rachete în sudul Ucrainei. Armata rusă a lansat atacul asupra clădirii administraţiei regionale din Nikolaev cu o rachetă de croazieră. Cel puţin 7 oameni au murit şi 22 au fost răniţi. 18 persoane au fost scoase de sub dărâmături, dar altele sunt încă de negăsit.

Vitaly Kim, șeful Administrației Regionale de Stat Nikolaev: Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă şi au lovit clădirea.

Şi în Harkov au căzut proiectile ruseşti. Cel puţin 40 în doar 24 de ore.

Orașul Mariupol îşi vede sfârşitul cu ochii

Pe acelaşi subiect

Bombardamentele continuă, chiar dacă oraşul a devenit o ruină. Cel puţin 5000 de oameni ar fi murit acolo de la începutul războiului, dintre care 210 copii, conform oficialilor. În oraşul din sudul Ucrainei sunt încă blocaţi circa 160 de mii de oameni. Pentru ca măcar o parte dintre ei să scape din infern, astăzi au fost deschise noi culoare umanitare de evacuare.

Contraofensiva ucrainenă aduce victorii clare în nord. Cea mai importantă: recucerirea localităţii Irpin.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Inamicii sunt îndepărtaţi din Irpin și Kiev. Dar este încă prea devreme să vorbim despre siguranță în această parte a regiunii noastre. Luptele continuă. Trupele ruseşti țin sub control nordul regiunii Kiev. Au resurse și forță de muncă.

Forţele ucrainene s-au impus parţial şi pe flancul de est. La 60 de kilometri de Capitală, i-au forţat pe ruşi să îşi mute linia frontului cu 15 kilometri. Rusia consideră însă că şi-a atins obiectivele.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Potențialul de luptă al Forțelor Armate ucrainene a fost redus semnificativ, ceea ce face posibilă concentrarea atenției și a eforturilor principale asupra scopului principal - eliberarea Donbasului.

Moscova ar fi adus mercenari din Grupul Wagner

Pentru asta, Moscova ar fi desfăşurat 1000 de mercenari din Grupul Wagner, cunoscut ca armata privată a lui Vladimir Putin. Tot astăzi au apărut noi informaţii legate de modul în care sunt coordonaţi ruşii. Trupele Moscovei au trecut cu blindatele chiar prin Pădurea Roşie, o zonă extrem de radioactivă. Convoiul a ridicat un praf extrem de periculos, mai ales că soldaţii nu avea echipament de protecţie.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Începând din această săptămână, creăm un grup de experți la Președinție - ucraineni și internaționali, care vor analiza constant sancțiunile împotriva Rusiei - ce influențează acestea cu adevărat.

Conform ucrainenilor, cel puţin 17.200 de ruşi au fost ucişi în lupte. 127 de avioane ar fi fost distruse, la fel şi alte 129 de elicoptere şi 597 de tancuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » A plouat cu rachete în sudul Ucrainei. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"