Antena Meniu Search
x

Acordul privind Brexit a fost respins de Parlamentul britanic. Moţiune de cenzură a Guvernului condus de Theresa May, miercuri

Parlamentul britanic a respins, marţi seara, acordul privind Brexitul încheiat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană (UE).

Theresa May
Theresa May - Hepta

Parlamentul britanic a respins, marţi seara, acordul privind Brexitul încheiat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană (UE) în luna noiembrie 2018.

(Actualizare): Parlamentul britanic urmează să organizeze o moţiune de cenzură a Guvernului, după ce a respins marţi, într-un vot zdrobitor, acordul Brexitului.

Premierul Theresa May a declarat că guvernul este necesar să ştie dacă mai este susţinut în Camera Comunelor.

Parlamentarii urmează să se pronunţe în acest sens printr-o moţiune de cenzură miercuri, a anunţat ea.

Pe acelaşi subiect

Prin această declaraţie, May a evitat ca liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn să ceară o moţiune de cenzură.

(Actualizare): Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a cerut un vot de neîncredere pentru actualul Guvern condus de Theresa May, ceea ce ar putea declanșa alegeri generale, scrie BBC.

Corbyn susține că un astfel de vot ar permite Parlamentului să "dea un verdict clar în ceea ce privește incompetența acestui Guvern".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Parlamentul britanic a respins acest acord cu 423 de voturi "nu" și 202 voturi "da". 

Potrivit Reuters, este cea mai grea înfrângere pentru un guvern britanic în istoria recentă a țării.

Acordul a fost respins, printr-un vot istoric, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, aruncând Regatul Unit într-o criză.

Aleşi atât proeuropeni, cât şi susţinători ai Brexitului au respins îndemnurile premierului de a susţine textul şi de a da curs rezultatului referendumului din iunie 2016 prin care britanicii s-au pronunţat în favoarea părăsirii Uniunii.

Această înfrângere o fragilizează pe May şi Guvernul, care au termen până luni să prezinte un ”plan B”.

În cazul în care nu este ratificat, regatul se îndreaptă către o ieşire dezordonată din UE la 29 martie, cu consecinţe economice şi sociale neclare.

Premierul britanic a declarat în Camera Comunelor, înainte de vot, că aceasta este o ”decizie istorică, ce va stabili viitorul ţării timp de generaţii”.

Este o decizie ”pe care fiecare dintre noi trebuie să o justifice şi să trpiască cu ea mulţi ani de-acum înainte”, a subliniat ea.

Încheind această dezbatere, May i-a îndemnat pe parlamentari să ”aleagă certitudinea în devafoarea incertitudinii”, să susţină acordul Brexitului şi să asigure o ireşire ordinată a Regatului Unit din UE la 29 martie.

Însă vorbele sale par că nu au fost auzite. Toate semnele arătau că acordul retragerii urma să arunce Brexitul în haos.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Acordul privind Brexit a fost respins de Parlamentul britanic. Moţiune de cenzură a Guvernului condus de Theresa May, miercuri