Antena Meniu Search
x

Galerie foto Activistă arestată în Rusia, pentru oamenii de zăpadă care au apărut în grădina casei sale

Activista Yelena Kalinina a fost arestată în Rusia, după ce în grădina casei sale au apărut mai mulți oameni de zăpadă cu pancarte pe care erau scrise lozinci anti-Putin.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.01.2021, 17:17

  • Femeia a intrat în atenția polițiștilor după ce a postat pe Internet mai multe fotografii cu oameni de zăpadă cu pancarte cu mesaje anti-Putin.

Femeia a intrat în atenția polițiștilor după ce a postat pe Internet mai multe fotografii cu oameni de zăpadă care ”mărșăluiau”, în grădina ei din satul Zachyachye, în apropiere de Arhanghelsk, având pancarte cu mesaje îndreptate împotriva președintelui rus, Vladimir Putin.

Țarul pleacă”, „Vova (Vladimir), s-a terminat între noi” și ”Asta este țara noastră” sunt doar câteva dintre mesajele care i-au adus problemele activistei Yelena Kalinina, scrie Daily Mail.

După mai multe ore de interogatoriu, Yelena Kalinina a fost eliberată. 

Ulterior, ea le-a mulțumit polițiștilor că, prin aresarea ei, oamenii ei de zăpadă, cu mesaje anti-Putin, au căpătat și mai mare notorietate.

"Poliția a venit și a făcut o plângere împotriva mea că oamenii de zăpadă spun lucruri greșite. I-au distrus, au luat afișele și le-au trimis pentru examinare criminalistică”, a povestit femeia.

Fotografiile cu oamenii de zăpadă au devenit virale, după arestarea femeii

Yelena Kalinina a fost trimisă la secția de poliție, însă acolo ea a refuzat să vorbească. Yelena a fost eliberată și a spus că ofițerii caută acum să găsească un precedent că a încălcat legea prin construirea unor oameni de zăpadă anti-Putin.

„Sunt doar un activist și postările de pe pagina mea au fost urmărite de autorități”, a spus ea. 

„Poliția a făcut toată munca, astfel ca oamenii mei de zăpadă să devină atât de cunoscuți. Le mulțumesc. Vom face mai mulți”, a spus femeia.

Săptămâna trecută, poliția a interogat o tânără de 16 ani pentru că a dat jos un portret al lui Putin atârnat în sala de clasă și a postat un videoclip cu acesta pe TikTok.  

Astăzi, anchetatorii au anunțat că au deschis un dosar penal împotriva lui Leonid Volkov, un apropiat al criticului de la Kremlin închis Alexei Navalnîi, acuzându-l că i-a îndemnat pe adolescenți să ia parte la proteste neautorizate weekendul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Activistă arestată în Rusia, pentru oamenii de zăpadă care au apărut în grădina casei sale