Antena Meniu Search
x

Video România, blocată de primul viscol: Drumuri închise, trenuri anulate

Viscolul a pus stăpânire pe sud-estul ţării!. În mai multe judeţe, vremea rea a adus haosul pe şosele şi a blocat complet circulaţia auto. Cele mai afectate judeţe sunt Constanţa şi Tulcea, care se află încă sub cod portocaliu.

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 19:34

Vezi și
  • Trafic blocat
  • Viscol şi în staţiunile montane
  • Trenuri anulate

Din cauza ninsorii abundente zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi, iar autorităţile au închis toate drumurile. Probleme au fost şi în Galaţi şi Braşov, unde munca drumarilor a fost în zadar.

Viscolul a paralizat judeţul Constanţa. Singura şosea încă deschisă este Autostrada Soarelui. De la primele ore ale dimineţii, zeci de microbuze cu pasageri au rămas blocate în nămeţi. Probleme au avut şi tirurile.

Pe drumul naţional 22 spre Tulcea patru tiruri au tras pe dreapta pentru că nu mai pot inainta, iar aici spre Sibioara, un microbuz a rămas înţepenit.

Trafic blocat

La ieşirea din Tariverde, segmentul de drum este complet blocat, vântul bate cu 80-90 de kilometri pe ora şi spulberă zăpada de pe câmp, iar tirurile sunt de-a curmezişul pe drum.

Chiar dacă maşinile de deszăpezire şi-au făcut apariţia, intervenţia a fost aproape inutilă.

Deşi drumarii încearcă să destupe această porţiune de drum, munca lor este de Sisif pentru că vântul suflă şi aduce la loc pe carosabil toată zăpada.

Şi în Tulcea ninsoarea i-a învins pe şoferi. Mai multe maşini au rămas blocate în zăpadă pe câmp, iar unii au ajuns cu autoturismele în şanţ din cauza vizibilităţii reduse.

În Corbu, o femeie gravidă a fost preluată de jandarmi pentru a ajunge la ambulanţă, iar o autospecială care transporta un pacient la chimioterapie nu a putut înainta două ore din localitatea Mihai Viteazu. În final, autorităţile au decis să închidă complet circulaţia şi pe şoselele din Tulcea.

În urmă cu aproximativ o jumătate de oră a venit ordinul de a închide toate drumurile naţionale, judeţene şi judeţul Tulcea, am intrat în localitatea Cerna, şi am fost orpriţi de echipajul de poliţie, şi vom rămâne aici până în momentul în care se vor debloca drumurile.

Pe drumurile naţionale şi judeţene din Galaţi se circulă în condiţii foarte grele pentru că ninge şi viscoleşte încontinu. Deşi au ieşit utilajele pe teren, în urma lor zăpada este aşezată din nou pe şosea.

Viscol şi în staţiunile montane

Şi în Braşov se Viscol este şi în staţiunile montaneintervine pe toate drumurile naţionale din judeţ. Mai multe tiruri au rămas înzăpezite pe DN73A, între Predeal şi Râşnov, însă nimic nu-i opreşte pe turiştii dornici de distracţie. Zeci de maşini au fost însoţite de utilaje de deszăpezire pe drumul care duce la Rânca.

Şi Capitala s-a confruntat de azi noapte cu prima ninsoare mai serioasă din acest an. Şi ca de obicei, efectele s-au observat imediat în trafic şi în staţiile de autobuz.

Trenuri anulate

Pe tot parcursul diminetii cei de la CFR au anulat trenurile cu locomotive electrice care porneau din Bucuresti spre Constanta. Vorbim despre 27 de curse ce au fost suspendate.

Codul portocaliu de viscol pentru Consanţa şi Tulcea este valabil până la ora 21:00, iar cel galben pentru judeţele Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa va fi ridicat abia mâine la ora 10.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » România, blocată de primul viscol: Drumuri închise, trenuri anulate