Antena Meniu Search
x

Actriţa Saba Sahar, prima femeie regizor din Afganistan, a fost împuşcată pe o stradă din Kabul

Actriţa Saba Sahar, prima femeie regizor din Afganistan, a fost împuşcată în timp ce se afla într-o maşină. Incidentul s-a produs în vestul capitalei Kabul, potrivit news.ro.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.08.2020, 17:14

Imagine reprezentativă cu o geamul spart al unei maşini
Actriţa Saba Sahar a fost împuşcată pe o stradă din Kabul - iStock | Getty Images
  • În maşină se aflau 5 persoane.
  • Copilul actiţei a scăpat nevătămat.

Soţul ei, Emal Zaki, a povestit că un bărbat necunoscut a deschis focul asupra maşinii în care se afla. Atât soţia sa, cât şi alte două gărzi de corp au fost rănite în urma atacului.

Regizoarea Saba Sahar, în vârstă de 44 de ani, a fost transportată de urgenţă la spital. A fost supusă imediat unei operaţii, iar în prezent se află în afara oricărui pericol. 

În maşină se aflau cinci oameni, cele două gărzi de corp, actriţa, copilul celor doi şi şoferul. Din fericire, copilul şi şoferul au scăpat fără nicio rană. 

Bărbatul a mai povestit că au auzit focurile de armă la doar 5 minute după ce soţia sa a ieşit din casă. Când a sunat-o a aflat că a fost împuşcată şi rănită în abdomen. 

Sahar este una dintre cele mai cunoscute actriţe de origine afgană, dar este şi regizoare şi activistă pentru drepturile femeilor.

A fost instruită ca ofiţer de poliţie şi în prezent lucrează de asemenea şi pentru Ministerul de Interne. Filmele şi emisiunile de televiziune pentru care colaborează au ca teme dreptatea şi corupţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Actriţa Saba Sahar, prima femeie regizor din Afganistan, a fost împuşcată pe o stradă din Kabul