ACUZAŢII GRAVE aduse de preşedintele Franţei, la prima întâlnire cu Vladimir Putin: ”Vom spune lucrurilor pe nume. În faţa acestui lucru nu voi ceda nimic” (VIDEO)

Publicat: 29.05.2017, 21:02.
Actualizat: 29.05.2017, 21:04

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat, luni, în cadrul primei întâlniri oficiale cu Vladimir Putin, posturile de televiziune Russia Today şi Sputnik că sunt ”organe de influenţă”, "care fac o propagandă mincinoasă".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat, luni, în cadrul primei întâlniri oficiale cu Vladimir Putin, posturile de televiziune Russia Today şi Sputnik că sunt ”organe de influenţă”, "care fac o propagandă mincinoasă".

”Vom spune lucrurilor pe nume, în realitate Russia Today şi Sputnik nu s-au comportat ca organe de presă şi jurnalişti, ci ca nişte organe de influenţă, de propagandă şi de propagandă mincinoasă, nici mai mult şi nici mai puţin”, a denunţat şeful statului francez.

”Am avut întotdeauna relaţii exemplare cu jurnaliştii străini, dar trebuie să fie jurnalişti. Atunci când organe de presă răspândesc contra-adevăruri defăimătoare, nu mai sunt jurnalişti, sunt organe de influenţă. Russia Today şi Sputnik au fost organe de influenţă în această campanie care, în mai multe rânduri, au produs contra-adevăruri”, a continuat el.

Emmanuel Macron a justificat, astfel, faptul că redacţiile acestor publicaţii ruse nu au avut acces la ”cartierul (său) general” de campanie, pe când ”toţi jurnaliştii străini, inclusiv ruşi” au putut să aibă acces.

Preşedintele francez a apreciat că este ”grav” faptul că ”organe de presă străine, indiferent din ce motiv, au interferat” în procesul electoral francez.

”În faţa acestui lucru nu voi ceda nimic”, a declarat el alături de Vladimir Putin, care şi-a păstrat o faţă impasibilă în timpul acestor declaraţii ale omologului său francez.

Emmanuel Macron l-a primit luni pe omologul său rus Vladimir Putin la Versailles, unde cei doi lideri au dat mâna, în curtea castelului regal.

Macron l-a întâmpinat pe covorul roşu pe Putin, pe care l-a primit cu o strângere de mână fermă, iar apoi au intrat în clădire.

Vizita liderului de la Kremlin urmează să modeleze relaţiile dintre Rusia şi Franţa în următorii ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.