Antena Meniu Search
x

Ameninţare cu bombă în Paris. Tensiuni între lumea musulmană şi Franţa

Panică în Paris, după o ameninţare cu bombă care viza zona Arcului de Triumf. Poliţiştii au evacuat străzile şi staţiile de metrou, doar pentru a primi o nouă alarmă, la scurt timp.

de Redactia Observator

la 28.10.2020, 15:07

Vezi și
  • Lângă turnul Eiffel cineva a lăsat o geantă plină cu muniţie.
  • Cele două episoade vin pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Franţa şi ţările musulmane.

Cele mai populare zone din Paris au fost, ieri, evacuate de teama unui atentat terorist. Mai întâi, un mesaj anonim anunţa că o bombă a fost plasată în zona Zona Arcului de Triumf. Autorităţile au încercuit imediat zona, iar traficul a fost deviat. La metrou s-a creat panică pentru că oamenii au fost rugaţi să iasă afară în grabă.

În acelaşi timp, în zona turnului Eiffel a fost descoperită o geantă cu muniție. Echipele pirotehnice au îndepărtat coletul. Alerta de securitate s-a încheiat seara, când oamenilor le-a fost din nou permis accesul în zonă. Zona a rămas, însă, bine păzită. Nu se ştie încă cine a făcut ameninţarea cu bombă sau cine a lăsat geanta cu muniţii. Însă evenimentele vin pe fondul tensiunilor dintre lumea musulmană şi Franţa.

Mii de oameni au protestat în mai multe ţări musulmane, revoltaţi de atitudinea preşedintelui Franţei, faţă de caricaturile cu profetul Mahomed din revista Charlie Hebdo. După ce un profesor care le-a prezentat în timpul unui curs despre libertatea de exprimare a fost asasinat,

Emmanuel Macron a încurajat la rândul său arătarea în public a caricaturilor, condamnând totodată terorismul islamist.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: Din păcate, aceste atacuri au început de la provocarea liderului Franței, care are nevoie de un control mental.

O publicaţie din Iran a publicat, la rândul ei, o caricatură în care preşedintele francez are chip de demon. Pe de altă parte, revista Charlie Hebdo a publicat coperta viitorului număr unde apare preşedintele Erdogan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ameninţare cu bombă în Paris. Tensiuni între lumea musulmană şi Franţa