Antena Meniu Search
x

Video Americanii au sărbătorit cu fast Ziua Recunoştinţei. Baloane uriaşe au zburat deasupra carelor alegorice de la parada din New York

Americanii de pretutindeni au sărbătorit, ieri, Ziua Recunoştinţei. Ca în fiecare an, atracţia principală a fost parada din New York. Baloane uriaşe au zburat deasupra zecilor de care alegorice, iar personajele din desene animate au fost deliciul copiilor. Pentru securitate au fost desfăşuraţi mii de poliţişti, inclusiv echipe antitero. La final, oamenii s-au bucurat alături de prieteni şi familie, la o masă tradiţională de la care curcanul nu a putut lipsi.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 09:07

Vezi și

Ziua Recunoştinţei din acest an a fost, cu adevărat, fastuoasă. Străzile s-au umplut cu baloane gigantice colorate, care înfăţişau persoanje celebre din desene animate. 10 fanfare au bucurat americanii în timpul defilărilor. 

Pentru securitate au fost desfăşuraţi mii de poliţişti, inclusiv echipe antitero. Toate punctele de acces către traseul dedicat paradei au fost blocate de camioane, vehicule grele şi 165 de tone de beton.

Bill de Blasio, primar al New York-ului: Vreau să subliniez că nu există ameninţări specifice, cunoscute, împotriva paradei şi a New York-ului. 

Celebrul curcan nu a lipsit de pe mesele americanilor

Pe acelaşi subiect

Ziua care marchează sfârşitul toamnei, dar şi al recoltei, a fost sărbătorită în mod tradiţional cu o masă copioasă. Familiile s-au reunit, iar asta s-a văzut cel mai bine în aeroporturi, unde peste 2 milioane de oameni au trecut prin punctele de control.

''Este singurul moment în care avem liber de la serviciu, așa că trebuie să ne bucurăm.''

La masă, americanii au păstrat tradiţia şi vedeta din farfurie a fost, bineînţeles... curcanul. 

Familia prezidenţială a petrecut sărbătoarea pe Insula Nantucket, o tradiţie pe care o respectă încă din anii 70'.

Joe Biden, preşedintele SUA: La mulţi ani de Ziua Recunoştinţei, tuturor. Este mereu un moment special, în America. Dar anul acesta, binecuvântările de Ziua Recunoştinţei au o însemnătate specială.

Jill Biden, prima doamnă a SUA: După ce am stat izolaţi, anul trecut, avem o nouă apreciere pentru acele mici momente pe care nu le putem plănui sau replica. Muzica râsetelor, într-o bucătărie caldă şi plină, zgomotul picioruşelor mici care fac zgomote puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Americanii au sărbătorit cu fast Ziua Recunoştinţei. Baloane uriaşe au zburat deasupra carelor alegorice de la parada din New York