Antena Meniu Search
x

Armata israeliană susține că a descoperit arme ale Hamas ținute sub apă

Război Israel - Hamas. Armata israeliană (IDF) susține că au fost descoperite arme și dispozitive militare ale Hamas depozitate sub apă.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 17:14

soldați IDF
Armata israeliană susține că a descoperit arme ale Hamas ținute sub apă - Profimedia Images

Reprezentanții Forțelor de Apărare ale Israelului afirmă că au fost găsite "zeci de arme și dispozitive militare" în timpul căutărilor subacvatice efectuate de marina israeliană.

"În timpul căutărilor efectuate de unitatea pentru misiuni subacvatice, a fost localizat un număr mare de arme folosite de organizația teroristă Hamas în încercările lor de a se infiltra pe teritoriul israelian. Printre armele și dispozitivele militare se aflau dispozitive explozive, centuri explozive, muniție, bărci gonflabile și multe altele", se arată într-un comunicat al FDI, potrivit Mediafax.

Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Lupte grele în Fâșia Gaza

Pe acelaşi subiect

Reprezentanții Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că trupele israeliene au fost atacate cu focuri de armă de la intrarea în spitalul al Quds din Gaza, de luptători Hamas care s-au infiltrat printre civili, potrivit Sky News. IDF susține că luptătorii Hamas au fost "eliminați".

"Tiruri de RPG și focuri de armă de calibru mic au fost îndreptate asupra soldaților din direcția spitalului al Quds din orașul Gaza. Atacurile au fost efectuate de către o echipă teroristă care s-a infiltrat într-un grup de civili la intrarea în spital", a anunțat IDF prin intermediul unui comunicat.

Armata a mai anunțat că un tanc a fost avariat în timpul luptelor și că unii luptători Hamas au reușit să fugă în interiorul spitalului. "În timpul incidentului, aproximativ 21 de teroriști au fost uciși, iar forțele noastre nu au avut de suferit", a precizat IDF.

În comunicarea oficială nu s-a spus dacă există civili răniți în timpul schimbului de focuri de armă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană susține că a descoperit arme ale Hamas ținute sub apă