Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Armata ucraineană a pierdut șase sate și peste 40 de kilometri pătrați săptămână trecută

Război în Ucraina. Moscova a revendicat marţi cucerirea satului Ivano-Darivka, aflat pe direcţia  oraşului Siversk, în nordul regiunii Doneţk. Armata ucraineană a pierdut șase sate și peste 40 de kilometri pătrați săptămână trecută, potrivit lui Julian Ropke, analist militar la publicația germană BILD.

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 14:48

Armata ucraineană a pierdut șase sate și peste 40 de kilometri pătrați săptămână trecută
Soldaţi recrutați în timpul noii mobilizări, antrenaţi nu departe de linia frontului în regiunea Donețk - Profimedia

Rusia susţine că a capturat un nou sat din estul Ucrainei. Forțele ruse au "eliberat" satul Ivano-Dariivka din regiunea Donețk, a anunțat marți ministerul rus al Apărării, citat de Reuters. "Unitățile grupului de forțe de Sud au eliberat satul Ivano-Darivka (...) și au ocupat poziții mai favorabile", a transmis Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic.

Potrivit AFP, satul de doar câţiva zeci de locuitori se află la aproximativ 30 de km nord-est de Bakhmut, oraș capturat de trupele rusești în 2023

Institutul pentru Studiul Războiului consemnează, în raportul zilnic despre războiul din Ucraina, că forțele ruse au avansat recent la sud de oraşul Siversk atacând într-un lanţ de sate din zonă, Verkhnokamîanske, Ivano-Dariivka, Vîimka, Spirne, Rozdolivka și Pereizne, adăugând că ruşii au cucerit recent teritoriu şi pe direcţiile oraşelor Toreţk şi Pokrovsk din Doneţk, care par a fi principale axe de ofensivă ale ruşilor în acest moment. 

Articolul continuă după reclamă

Kievul susţine că ruşii suferă un număr mare de victime și speră că sosirea continuă a ajutorului militar occidental va ajuta să oprească înaintarea Rusiei.

Pe acelaşi subiect

Ruşii avansează lent, fără vreo descoperire majoră

Forțele ruse au preluat inițiativa pe front după eșecul contraofensivei ucrainene din vara anului 2023 și după capturarea bastionului ucrainean Avdiivka în februarie. Ruşii încearcă să profite de faptul că armată ucraineană are mai puțini oameni, muniție și arme. Dar, deşi Moscova anunță în fiecare săptămână capturarea de noi localități ucrainene, nu a reuşit să spargă decisiv apărarea ucraineană în est.

Armata ucraineană a pierdut șase sate și peste 40 de kilometri pătrați în ultima săptămână a sintetizat pe X Julian Ropke, analist militar la publicația germană BILD.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Apărarea ucraineană fortificată încă din 2014 pe frontul din Toreţk are de suferit în prezent. Acest front, considerat în trecut o axă secundară folosită de ruși pentru a devia forțele ucrainene, a devenit una dintre principalele direcţii ale ofensivei de vară a ruşilor, potrivit unei analize realizate de contul OSINT "Suriyak" pe platfoma X.

 Ruşii urmăresc capturarea întregii aglomerări urbane Toreţk după care ar avea "drum liber" din sud spre oraşul Kostiantînivka. Cu toate acestea, axele Ceasov Iar și Pokrovsk (dinspre Oceretîne) au şi ele un rol important pentru ocuparea teritoriului până la autostrada care leagă Pokrovsk și Kostiantînivka, o linie logistică importantă pentru ucraineni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Armata ucraineană a pierdut șase sate și peste 40 de kilometri pătrați săptămână trecută