Antena Meniu Search
x

Video Trupele ucrainene s-au retras din Avdiivka, pentru a evita încercuirea. Şeful armatei: "Soldații noștri și-au îndeplinit datoria militară cu demnitate"

Război în Ucraina. Trupele ucrainene s-au retras din orașul Avdiivka, situat în estul țării, pentru a evita încercuirea, a declarat șeful armatei Oleksandr Sîrski, marcând cea mai mare schimbare de pe linia frontului de când forțele rusești au capturat Bahmut, în luna mai 2023. Preluarea de către Rusia a orașului estic i-ar oferi controlul deplin asupra zonei din jurul Donețkului, anexată de Moscova în 2014.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 16:07

Vezi și

Într-o postare pe Facebook sâmbătă, Sîrski a declarat că a acționat pentru a "păstra viețile și sănătatea militarilor", pentru a stabiliza situația și pentru a muta trupele către linii de apărare mai favorabile. "Soldații noștri și-au îndeplinit datoria militară cu demnitate, au făcut tot posibilul pentru a distruge cele mai bune unități militare rusești, [și] au provocat pierderi semnificative inamicului în ceea ce privește efectivele și echipamentele. Viața personalului militar este cea mai mare valoare", a mai spus Oleksandr Syrskyi, potrivit The Guardian.

Cu o zi înainte, comandantul ucrainean responsabil pentru forțele din sud-estul țării declarase că forțele Kievului s-au retras de pe unele poziții din oraș.

"Noi poziții au fost pregătite și fortificații puternice continuă să fie pregătite, luând în considerare toate scenariile posibile. Trupele noastre folosesc toate forțele și mijloacele disponibile pentru a reține inamicul", afirmase Oleksandr Tarnavskiy într-o declarație pe rețelele de socializare vineri. 

Trupele ucrainene, sub presiune de-a lungul liniei frontului

Pe măsură ce se apropie împlinirea a doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei, trupele ucrainene sunt sub presiune de-a lungul liniei frontului, cu trupe epuizate și cu o lipsă de obuze care a fost exacerbată de blocarea unui important pachet de finanțare din partea SUA.

Avdiivka a fost bombardată de ruși timp de luni de zile, dar abia în ultimele săptămâni aceștia au reușit să facă progrese semnificative, mici grupuri de trupe avansate reușind să intre în oraș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Trupele ucrainene s-au retras din Avdiivka, pentru a evita încercuirea. Şeful armatei: "Soldații noștri și-au îndeplinit datoria militară cu demnitate"