Antena Meniu Search
x

Video Atmosferă apăsătoare în Ucraina: elevii învață despre explozibili, iar adulţii sunt instruiţi să tragă cu arma

"Pregătiţi-vă de impact!" Este mesajul pe care l-ar fi primit Ucraina de la Joe Biden. Preşedintele Statelor Unite este din ce în mai sigur că în Europa va fi război. Rusia neagă în continuare că va invada Ucraina, însă aduce tot mai mulţi soldaţi la graniţa de Vest. În Ucraina, elevii de şcoala generală învaţă deja despre explozibili, iar adulţii sunt instruiţi să tragă cu arma. 

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 19:57

Vezi și

Avertismentul pentru ucraineni a venit în timpul conversaţiei telefonice pe care Joe Biden a avut-o cu Volodimir Zelenski. Potrivit unul înalt oficial de la Kiev, discuţia, care a durat o oră şi 20 de minute, a fost una tensionată, iar pereşedintele american i-ar fi spus răspicat omologului de la Kiev că o invazie a Rusiei este un lucru sigur, iar singurul lucru pe care Moscova l-ar mai aştepta ar fi ca pământul să îngheţe, ca să le permită astfel vehiculelor militare să se deplaseze mai uşor. Casa Albă neagă că Joe Biden ar fi fost atât de categoric. 

Jen Psaki, purtător de cuvânt Casa Albă: Nu ştim dacă ruşii se joacă de-a diplomaţia. Noi sperăm că nu, iar noi cu siguranţă intenţionăm să urmăm calea diplomaţiei, dacă şi ei sunt deschişi în această direcţie.

Rusia spune că vrea pace, Occidentul la fel, însă tensiunile sunt la cote maxime

Rusia spune şi ea că vrea pace, însă doar dacă Occidentul îi acceptă condiţiile pe care le pune pentru a nu invada Ucraina. 

Pe acelaşi subiect

Sergei Lavrov, minstrul de Externe al Rusiei: Nu va exista un război atâta timp cât asta depinde de Rusia, noi nu vrem război. Dar nu vom permite ca interesele noastre să fie călcate în picioare în mod agresiv sau să fie ignorate.

Şansele pe care Statele Unite şi Europa le mai dau, însă, diplomaţiei, scad cu fiecare zi. Pentagonul susţine că în ultimele 24 de ore, ruşii au adus la graniţa cu Ucraina şi mai mulţi soldaţi şi tancuri.  

În Ucraina oamenii se pregătesc de război

De cealaltă parte a graniţei, ameninţarea războiului este prezentă la orice pas. În şcoli, elevii învaţă despre diferite dispozitive explozive, iar adulţii sunt instruiţi cum să tragă cu arma şi primesc lecţii despre acorrdarea primului ajutor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Americanii se pregătesc şi ei să apere Europa dacă va fi nevoie. Aproximativ 8,500 de soldaţi sunt puşi în alertă şi ar aşteaptă doar un semn pentru a trece Oceanul. 

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: Aceste unități, în general, includ suport medical, suport aviatic, suport logistic și, bineînțeles, formațiuni de luptă.

O parte dintre aceşti soldaţi ar putea ajunge şi în ţara noastră. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit ieri la telefon cu şeful Pentagonului şi a cerut din nou consolidarea flancului estic al NATO, în faţa ameninţărilor ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atmosferă apăsătoare în Ucraina: elevii învață despre explozibili, iar adulţii sunt instruiţi să tragă cu arma