Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Au venit cu mitraliere și cârnați". Soldați ruși prinși în uniforme militare ucrainene. Încercau să se inflirteze într-o unitate de pompieri

Doi soldați ruși îmbrăcați în uniforme ucrainene au fost prinși de polițiști, la Kiev, în timp ce încercau să se infiltreze într-o unitate de pompieri. Autoritățile din Ucraina au dat publicității imagini cu momentul în care cei doi sunt capturați și dezarmați.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.02.2022, 11:39

Ieri după-amiază, poliția din Kiev a reținut doi soldați ruși îmbrăcați în uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei. Cei doi au fost demascați în momentul în care au mers la o unitate de pompieri din Kiev, cerând să se schimbe în haine civile sau uniforme ale echipajelor de prim-ajutor.

Detaliile incidentului au fost comunicate chiar de Serviciul de Stat de Urgență.

"Astăzi, oaspeții au vizitat unitatea de pompieri nr.44 din Kiev. S-au prezentat drept luptători ai Forțelor Armate ale Ucrainei, arătând un fel de certificate, a căror autenticitate nu au permis să fie verificată. Erau în uniforma noastră, a forțelor armate, în veste antiglonț, cu mitraliere și cârnați. Și au venit la unitate ca să ceară să se schimbe în haine civile, sau chiar mai bine - în uniforma pompierilor", a transmis Serviciul ucrainean de Urgență pe pagina oficială de Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pompierii le-au distras atenția "oaspeților" neinvitați și au chemat poliția.

"Salvatorii nu lasă pe nimeni în necaz, așa că, desigur, au găsit haine mai vechi pentru cei doi. Și în același timp au sunat la poliție. Înainte ca oaspeții noștri să aibă timp să-și pună pantalonii, oamenii legii au intervenit prompt și i-au pus pe tineri la pământ".

Autoritățile ucrainene spun că incedentul este pe cât de "amuzant", pe atât de "înfricoșător".

24 februarie 2022, ziua în care a început războiul în Ucraina

Pe 24 februarie, la ora 5:00, Rusia a declanșat războiul în Ucrana. Forțele Armate ale Federației Ruse au început să bombardeze unitățile militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și aeroporturile din Boryspil, Ozerny, Kulbakin, Chuguev, Kramatorsk și Chornobayivka.

În același timp, rușii au început bombardarea cu artilerie a teritoriului și a așezărilor Ucrainei de-a lungul graniței. Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială.

Peste 120.000 de ucraineni au părăsit Ucraina

De la lansarea invaziei Rusiei, peste 120.000 de ucraineni au părăsit Ucraina. Iar situația urmează se înrăutăţească şi mai mult, avertizează la CNN adjuncta Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi Kelly Clements, după izbucnirea unor lupte de stradă, la Kiev, între forţe ucrainene şi ruse. Cei mai mulţi ucraineni se refugiază în România, Polonia, Slovacia, Ungaria şi Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Au venit cu mitraliere și cârnați". Soldați ruși prinși în uniforme militare ucrainene. Încercau să se inflirteze într-o unitate de pompieri